Много предложения и почти никакви решения за първенствата на подрастващите

БФС ще създаде първенство за 15-годишните, още умува дали да направи първенство за "Б" отборите на елитните тимове

Много предложения и почти никакви решения за първенствата на подрастващите

Членовете на изпълнителния комитет на БФС един час обсъждаха евентуалните промени в структурата на първенствата сред подрастващите. В момента има една елитна група до 17 години, а съществуващата до миналия сезон група U19 беше заменена с дублираща до 21 години. Предложенията са били направени от отговорника за детско-юношеския футбол в изпълкома Емил Костадинов, както и от Пламен Михов - председател на отдела Детско-юношески футбол.

„Бяха направени конкретни предложения за създаване на юношеска група до 15 години, за запазване на Елитната юношеска група и бе разгледан въпроса за в момента съществуващата група до 21 години. Бе обсъден и вариант за създаване на „Б” отбори на клубовете от А група. Предстои да бъде решено в коя група да се състезават те. Има няколко варианта, но трябва да се направят още проучвания”, заяви пресаташето на БФС Павел Колев.

Не е ясна и съдбата на групата до 21 години, но стана ясно, че от нейното съществуване до голяма степен ще зависи завръщането на групата до 19. Всъщност 19-годишните, както и 15-годишните могат да попаднат в съвсем ново първенство през следващия сезон. Единственото сигурно нещо при подрастващите е, че се запазва Елитната група до 17 години в този си вид.

За другите две възрастови групи има предложение те да се проведат на регионален принцип, като България бъде разделена на Източна и Западна с определен брой отбори. Така се избягват нощувките, пътуванията ще бъдат само в деня на мача, което е много важно при 15-годишните.

„Дублиращите отбори няма да имат право на промоция от „Б” в „А”, но ще могат да изпадат. Не сме обсъждали какво става ако отбор от А група изпадне в „Б” и там се състезава дублиращия му отбор. За да имаме наистина юноши, младежи и национален отбор трябва да направим нещо повече. Ние имаме Елитни групи до 17 и до 21 г., половината държави в Европа нямат. Има предложение да се разделят групите по географски принцип, за да не се пътува толкова и да не са големи разходите”, поясни президентът на БФС Борислав Михайлов.

Очаква се всички тези предложения да бъдат приети или отхвърлени на следващия Изпълком на 19 март.
Коруджиев подписа с елитен унгарски отбор

Атакуващият полузащитник Георги Коруджиев подписа за 2 години с унгарския първодивизионен „Бекешчаба”, които от тази година са новаци в елита.

БФС припомни: ЦСКА и Локо (Сф) могат да играят само при аматьорите

Лицензионната процедура за професионалните лиги приключи, пишат от централата

Жребият за А и Б група на 30 юни

Отбо­рите в елита ще играят по 4 мача по­между си в 36 кръга, като няма да има плейофи

Хасково обявява фалит

Италианецът Белардели се оказа само празно обещание

И Димитър Алексиев стана "канарче"

Доскорошният нападател на Хасково подписа договор от днес с Ботев

Ботев намери заместник на Чунчуков, подсили се с нападател от Хасково

Двама пропускат първата контрола на "канарчетата"

А група на минус с 60 млн. лева

Според отчетите в Лицензионната комисия Локо (Сф) е на печалба с близо 1 млн. лева

Нападател на Хасково желан от два тима от Серия "Б"

Специя и Бари питат за Димитър Алексиев

А група в топ 7 на манипулираните първенства

Родният елит се нарежда до шампионатите на Албания, Кипър, Малта, Черна гора, Канада и Индонезия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки