Сензациите в пресата: Динамо Минск изкушава Аниете, Левски иска Гаджев да остане

Литекс продаде Джордан в Китай, Стойчо Стоев умува за Велев и още...

Сензациите в пресата: Динамо Минск изкушава Аниете, Левски иска Гаджев да остане

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 26 февруари 2015 година:

„Меридиан мач“: Динамо Минск изкушава Аниете с 300 000 евро
Белоруският Динамо (Минск) се опитва да привлече футболистът на Левски Антонио Аниете. Испанецът е сред най-добрите в столичния тим, но договорът му изтича през лятото. Така той в момента може да преговаря с който отбор си поиска. От Динамо са пробвали да отмъкнат Аниете с оферта от 300 000 евро годишна заплата. На този етап обаче испанецът не се е съгласил и остава верен на „синята" идея. Преди време той бе заявил, че се е запалил по Левски и би напуснал само заради любимия си от дете отбор на Бетис. И все пак, при финансовата криза на „Герена", не е изключено Аниете да бъде изкушен. Интерес към него има и от други отбори от бившите съветски републики. Именно всичко това е накарало „сините" шефове да започнат офанзива за нов договор с Аниете. Преговорите вече са стартирани и на „Герена" се надяват в близките седмици да има яснота, за да не изпуснат Аниете без финансов иск през лятото. Откакто дойде, заедно със сънародника си Мигел Бедоя, той се утвърди като един от най-качествените играчи в родния шампионат, а със сърцатите си изяви влезе и в сърцата на Сектор „Б".

„Тема Спорт”: Левски иска Гаджев да остане и след юни

Левски ще започне преговори за нов договор с Владимир Гаджев, разбра "Тема Спорт”. Спортно-техническото ръководство иска 27-годишният футболист да бъде част от гръбнака на отбора и през следващия сезон. В последните дни Георги Иванов е направил първи сондажи около задържането на национала, чийто договор изтича през лятото. Както е известно, през миналия юни полузащитникът получи разрешение от Левски да опита да си уреди трансфер зад граница. Към него имаше няколко оферти от клубове в Русия, както и от хърватския Риека, където в момента играе Венци Христов, но Гаджев ги отклони. В крайна сметка в началото на юли той реши да не напуска „Герена" и прие предложението на Георги Иванов да подпише за още един сезон. Срещу което полузащитникът е получил и пари на ръка. Според запознати в момента Гаджев е готов да сложи параф под нов договор, но едно от условията за това е, ако пристигне добра оферта от чужбина, клубът да го пусне. Поне на този етап от Левски не смятат да му правят спънки, така че шансоВете за положителен изход на преговорите са големи. До момента в кариерата си халфът има 190 мача за сините във всички турнири, в които е отбелязал 24 попадения. Другият, чийто договор изтича през юни, е Георги Сърмов. Полузащитникът скъса мускул преди няколко седмици, което ще го извади от игра до края на сезона. Засега от ръководството не възнамеряват да му предлагат нов контракт.

„Труд”: Литекс продаде Джордан в Китай

Ръководството на "Литекс" продаде голмайстора на тима Вилмар Джордан. Колумбийският нападател ще продължи кариерата си в Китай, но все още няма официална информация за кой тим ще играе. През миналия сезон Джордан вкара 20 гола и заедно с Мартин Камбуров си разделиха приза за най-добър реализатор в първенството. През настоящия шампионат колумбиецът има девет гола, с един по-малко от лидера при голмайсторите Серджиу Буш, който през зимата напусна ЦСКА. Оранжевите вече намериха заместник на звездата си в лицето на американския нападател Бьорн Маарс Йохансен, който има и норвежки паспорт. Новото попълнение идва от португалския "Атлетико" (Лисабон) и остава само да подпише. Конкуренция на новопристигналия футболист ще бъдат младите Георги Минчев и Милчо Ангелов.

„Тема Спорт”: Стойчо Стоев умува за Велев

Стефан Велев може да получи титулярно място срещу Хасково утре. В последните дни треньорът Стойчо Стоев обмисля възможността да пусне бившия полузащитник на Берое редом до Владо Гаджев в средата на терена. 25-годишният футболист бе реабилитиран в състава през зимната подготовка, след като през есента при Георги Иванов дори се случваше да изпада от групата. В случай че националът попадне в стартовата единайсеторка, то от нея ще излезе Луис Педро, който не бе никак убедителен в първия мач с Хасково (3:0) за купата. При това положение Мигел Бедоя ще бъде изместен на левия фланг, където действаше холандецът. Останалите в предни позиции ще са Аниете, Краев и Домовчийски, който се намира в много добра форма и отново ще бъде предпочетен пред поляка Лукаш Гикиевич. Другото ново попълнение в атакуващ план - Либан Абди, също отново ще започне от пейката. Днес треньорът на сините Стойчо Стоев ще даде пресконференция. Той ще застане пред медиите в 15:00 часа. Час по-късно специалистът ще изведе тима да тренира на официалния терен, като първите 15 минути от заниманието ще бъдат открити за фенове и журналисти.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки