Защо си вкарват Джаксън в гащите?

Идеята за връщане на Менди в ЦСКА е колкото нелепа, толкова и неразумна

Защо си вкарват Джаксън в гащите?

А група определено няма да е същата, ако не започне със сензация или скандал. И тази зима ще сме привилегировани да си получим десерта преди старта. Стяга се триумфално завръщане на Джаксън Менди в ЦСКА. Да, точно така - същият човек, който избяга от „Армията“ малко преди старта на сезона, сега отново чука на вратата, а като фон се чуват фанфари.

Французинът от сенегалски произход, който се кълнеше в любов на феновете, но презираше Александър Томов, в момента е готов да се целуне в уста с председателя на Надзорния съвет на клуба, за да надене пак червената фланелка.

Защитникът явно е готов да преглътне обидите от Сектор „Г“ и хвърлените банани, за да пуска отново в профила си във „Фейсбук“ образа си като Терминатор. Така цикълът на безумието е затворен и на любимеца, който се превърна в предател, ще му умият краката и ще го приемат за един от своите.

Дотук с нелепата част на историята. Тя показва, че у нас няма никакви принципи, а хората са готови без замисляне да си плюят на сурата, представяйки го като приятен валеж на дъжд. Нека се насочим върху практичната част. За какво му е точно на ЦСКА да си вкарва в гащите Джаксън Менди? Може би идването му е свързано с операцията на капитана Вальо Илиев? Или с неизвестността дали заместникът му Александър Тунчев ще бъде във форма? Дори и при това положение на „Армията“ има няколко защитници от сой - Марин Оршулич, Денис Причиненко, Пламен Крачунов, като не бива да се забравя, че Венцислав Василев и Апостол Попов също са централни бранители.

Нека се вгледаме и в кариерата на Менди. За последните 10 години той е сменил 12 (дванадесет) клуба - Оксер „С“, Кевий, Рен „Б“, ФК Париж, Ханза „Б“, Фрайбург „Б“, Фрайбург, Гренобъл, Аячо, Левадиакос, ЦСКА и Литекс. На някои места е по една година, на други - по няколко месеца.
Дали Джаксън е непоправим номад, златотърсач или само посредствен футболист, не е съвсем ясно. Видно е обаче, че или той бяга, или го гонят, или си стискат ръцете за раздяла по взаимно съгласие. При всички положения Менди е на път към новия си отбор, а бившият му тим си отдъхва.

Ако Менди официално подпише пак с ЦСКА, може веднага да се пусне залог при малка ставка, че през лятото ще напусне. И този път ще си тръгне и от България. Защото номерата му навсякъде (Франция, Германия, Гърция) ги търпят най-много по две години.

Христо Бонински, в-к „Меридиан мач”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки