Крум Дончев и Петър Йорданов прекратяват кариерите си

Двамата все пак ще останат близо до любимия си спорт

Крум Дончев и Петър Йорданов прекратяват кариерите си

Четирикратният победител в Българския рали шампионат Крум Дончев и неговият навигатор Петър Йорданов слагат край на активната си състезателна кариера, предаде БГНЕС.

Двамата обявиха решението си на пресконференция днес, като изтъкнаха причините да сторят това. "Взехме много трудно решение, което е свързано с преустановяването на професионалната ни автомобилна дейност, поради комплексни причини. Първата и по-важна от тях е загубата на мотивация, поради напускането на спорта от много наши директни конкуренти. Втората е по-лична причини, свързана с липсата на време, което се отразява на професионалната ни подготовка. Прекратявам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като спортът ми даде много - личностно израстване, спортни постижения, много приятелства", обясни Дончев.

Навигаторът Петър Йорданов призна, че двамата все пак ще останат близо до любимия си спорт. "Искам да благодаря на всички, които ни помагаха през тези години. Автомобилният спорт винаги ще остане нашата страст и съм сигурен, че един ден ще се завърнем по трасетата, за да радваме феновете. Ако не друго, ще бъдем компетентна публика", пошегува се Йорданов.

Крум Дончев започва своята състезателна кариера през 1999 година. Шампион в Българския рали шампионат през 2003, 2004, 2009 и 2010. През 2008 година триумфира в Рали България. През изминалия сезон спечели за втори път най-престижното родно състезание, изравнявайки рекорда на Димитър илиев. През миналата година Дончев и Йорданов завоюваха титлата Европейски рали трофей.

Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки