Джокович с лекота на полуфинал в Дубай

Ноле даде само два гейма на турския квалификант Марсел Илхан

Джокович с лекота на полуфинал в Дубай

Четирикратният шампион Новак Джокович достигна до полуфиналите на турнира по тенис в Дубай с награден фонд 2,5 милиона долара. Водачът в схемата разгроми квалификанта Марсел Илхан (Турция) с 6-1, 6-1 за 49 минути.

Джокович спечели първите пет гейма в мача след само 13 минути на корта. Във втората част Илхан пропусна три възможности за пробив, с който да поведе с 2:0, а след това сърбинът не му даде никакви шансове. За място на финала номер 1 в света ще се изправи срещу вицешампиона от последните два сезона Томаш Бердих.

Четвъртият поставен Бердих по-рано днес постигна победа над Сергей Стаховский (Украйна) с 6:3, 4:6, 6:2.

В другия полуфинал ще се срещнат шесткратният победител и защитаващ титлата си от миналия сезон Роджър Федерер (Швейцария) и изненадата на турнира Борна Чорич (Хърватия). Поставеният под номер 2 Федерер се нуждаеше от само 20 минути, за да елиминира французина Ришар Гаске, който се отказа при 6:1 за съперника след края на първия сет заради травма на гърба.

18-годишният Чорич, "щастлив губещ" от квалификациите, сензационно елиминира олимпийския шампион и трети в схемата Анди Мъри (Великобритания) с категоричното 6-1, 6-3. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки