Линдзи Вон: Спирам със ските през 2018 година

Пистата в Банско винаги е била отлична, особено в слънчеви дни като днешния, заяви Тина Мазе

Линдзи Вон: Спирам със ските през 2018 година
Суперзвездата на световните ски Линзи Вон обяви кога ще сложи край на кариерата си. Американката сподели, че е решила това да се случи веднага след Олимпийските игри в Пьончан през 2018-та година. 

"Да подобря рекорда по победи в Световната купа е страхотно. Никога не съм си представяла, че мога да го счупя, той стоеше цели 32 години. Наистина е невероятно, но се надявам да продължа с победите и да увелича броя им. В никакъв случай обаче не се целя в рекорда на Стенмарк. Просто искам да видя докъде мога да стигна. Със сигурност ще карам до Зимната Олимпиада през 2018 година и дотогава ще опитам да постигна възможно най-много победи", заяви Вон пред TV7.

В доста слънчево и приятно време скиорките изпробваха трасето в Банско преди стартовете от Световната купа по ски. За тяхно съжаление обаче, прогнозата за утре е лоша.

"И аз чух, че времето ще е лошо утре, но не можем да направим нищо срещу природата. Пистата в Банско винаги е била отлична, особено в слънчеви дни като днешния. Трасето е стръмно, но много приятно. Имаше все още сняг по пистата, но смятам, че при нареждането на вратите всичко ще бъде изгладено. Смятам, че атмосферата ще е чудесна както винаги и се надявам да карам добре в предстоящите стартове", каза Тина Мазе.

В момента Мазе води в генералното класиране за Световната купа с 84 т. преднина пред втората Анна Фенингер. Утре в 12:00 ч. ще бъде даден стартът на първото състезание Супер Гигантски слалом на пистата Марк Жирардели.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки