Акционерите в ЦСКА обещали да помагат с дълговете

Ня­кои от акционерите дори са готови да помогнат с изчист­ването на 320-те хиляди евро към агента Генади Вучков

Акционерите в ЦСКА обещали да помагат с дълговете
Голяма част от акционери­те в ЦСКА са гарантирали пред ръководството на клуба, че ще помогнат с изчистване­то на дълговете, свързани с лицензирането в края на март. Те са заявили, че няма да оста­вят армейците в затруднено положение и ще извадят лични средства за покриване на най-належащите задължения.

Ня­кои от акционерите дори са готови да помогнат с изчист­ването на 320-те хиляди евро към агента Генади Вучков, пише „Тема спорт”. Те са му дължими като неустойка за преждевременното прекра­тяване на договорите на каре­то, взето от Локо (Пд) през 2012 г. - Кириакидис, Венков, Тасио и Сержиньо. Арбитражни­ят съд при БФС задължи ЦСКА да плати въпросната сума, но клубът ще обжалва вероятно още днес решението пред съ­щата институция, но в Лоза­на. Срокът на „армейците” за плащане обаче си тече и той изтича днес.

„Червените” няма да платят на 99% и случаят ще бъде пренасочен към Дисциплинарната комисия на БФС. Тя пък ще даде нови 14 кален­дарни дни срок. Ако те не бъ­дат изпълнени, то може да бъ­дат отнети точки на ЦСКА. Ръководството и акционери­те обаче няма да допуснат по­добно развитие. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки