Фенове на Динамо Киев опитаха саморазправа с тези на Гингам по време на мача от ЛЕ

Запалянковците на домакините няколко минути скандираха "Позор, позор" към феновете на гостите

Фенове на Динамо Киев опитаха саморазправа с тези на Гингам по време на мача от ЛЕ

Фенове на Динамо Киев опитаха саморазправа с привърженици на Гингам по време на мача между двата отбора от Лига Европа снощи. Френските запалянковци провокираха домакините, след като в 79-ата минута на мача извадиха плакат, на който пишеше "Крим е Русия". Инцидентът стана, малко след като Динамо вкара за 3:1 от дузпа чрез Олег Гусев и заличи изоставането си от 1:2 от първия мач, а в последствие се класира за осминафиналите.

Това вбеси местните ултраси, няколко десетки от които нахлуха на пистата на Олимпийския стадион в Киев и се отправиха към сектора с гостуващата агитка, за да търсят саморазправа. Двубоят беше прекратен за около десет минути от шведския главен арбитър Мартин Стрьомбергсон, като двата отбора бяха прибрани в съблекалните от съображения за сигурност. Служителите на реда на стадиона, подпомогнати от няколко играчи на Динамо, сред които особено активен беше вратарят Александър Шовковский, успяха да усмирят феновете на домакините и до сериозен инцидент не се стигна, въпреки че няколко седалки и предпазни парапети бяха изпочупени.

До подновяването на мача запалянковците на домакините няколко минути скандираха "Позор, позор" към феновете на гостите. Полуостров Крим беше анексиран от Русия през март миналата година, но Украйна все още го причислява към територията си. Поради конфликта УЕФА реши, че клубовете от двете страни ще бъдат разминати при жребия за осминафиналите на Лига Европа днес.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки