Отборът на МФ с първа победа за 2015 година

Сашо Тунчев вдъхнови финансистите за триумф

Отборът на МФ с първа победа за 2015 година

Футболният отбор на Министерството на финансите (МФ) стартира 2015 г. повече от успешно с убедителна победа 13:4 на старите си познайници от Министерството на земеделието и храните (МЗХ). Поредната 22-ра победа за отбора беше дело на Кирил Евтимов-капитан, Велин Пеев, Ивайло Соколов, Найден Личев, Ивайло Ашков-Арконада и Даниел Миланов. Селекцията на МЗХ беше в следния състав: Мирослав Панков-капитан, Борис Хаджитонев-Гонзо, Боби Асенов, Александър Димитров, Димитър Комитов и Ясер Ел Амин.

Преди срещата капитанът на ЦСКА и национал Сашо Тунчев пожела успех и повиши спорния тонус на отбора на финансистите.

Тимът на МФ започна повече от уверено и не след дълго чрез бърза атака се стигна до 1:0 след фамозен гол с пета на капитана Евтимов. Пасът беше на Велин Пеев, след триково взаимодействтие с Иво Соколов-Соки. Това попадение бе копие на уникалния гол на Алесандро Дел Пиеро на финала на Шампионската лига през 1997 г.



Кирил Евтимов посвети гола на колегата си от (д-я „Национален фонд”) Жоро Иванов, който празнуваше юбилей в деня на мача. Последваха мълниеносни атаки, основно на Личев и Соколов, които допринесоха за поредица от голове на топ-реализатора Пеев.  Първата част на мача приключи при резултат 6:1 за МФ.  След почивката капитанът на МЗХ Миро Панков заедно с Боби Хаджитонев-Гонзо пробваха да обърнат развоя на нещата, но защитният вал на финансистите Иво Ашков-Арконада и Дани Миланов не позволи това да стане факт. След поредица скоростни разигравания по крилата и реализация на още нови попадения за МФ, мачът приключи при разгромното 13:4.

Футболният отбор на МФ посвещава първата си победа за сезона на волейболната легенда Любо Ганев.



Следващият двубой на финансистите е в средата на месец март срещу тима на Държавната комисия по хазарта. Това ще бъде първата среща на двата тима и отсега заявките за яростна съпротива на зеления килим са налице.

Статистика:

За МФ – Велин Пеев (д-я „Икономическа и финансова политика”) – 8 гола, Кирил Евтимов (д-я „Национален фонд”) – 2 гола, Найден Личев, Соколов-Соки, Иво Ашков-Арконада по 1 гол;

За МЗХ – Борис Хаджитонев-Гонзо – 2 гола, Боби Асенов и Сашо Димитров по 1 гол.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки