Литекс съсече Лудогорец в нервен мач с два червени картона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Скандален Мoци остави своите с човек по-малко за второто полувреме и показа среден пръст на публиката, Малинов го последва, а Асприля стана герой

Литекс съсече Лудогорец в нервен мач с два червени картона (ВИДЕО+СНИМКИ)
Литекс победи 1:0 и остави Лудогорец с 3 точки зад ЦСКА преди неделното гостуване на лидерите в Надежда. С по 10 души на терена Данило Асприля вгорчи живота на разградчани с гол в 85-ата минута след подаване на новото попълнение Пауло Регула, който влезе през второто полувреме.
 
Осем минути преди почивката Козмин Моци получи втори жълт картон за стрелба при спряна игра. Надутото самочувствие на румънеца му изигра лоша шега. Той показа с две ръце среден пръст на публиката.
 
През второто полувреме Литекс се хвърли да вкарва с човек повече и пропусна няколко изгодни положения. Но също остана с 10 души за втори жълт картон на Кристиян Малинов, показан от строгия, но справедлив арбитър Георги Йорданов.
 
Пет минути преди края Асприля вдигна на крака градския стадион в Ловеч. От трибуните полетя бомбичка, която падна съвсем близо до бившия играч на Литекс Александър Барт.
 
Проблемите за старши треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев започнаха още на загрявката, когато контузия получи гласеният за титуляр Върджил Мисиджан. Неговият заместник Вандерсон, явно незагрял добре, трябваше да напуска принудително още в 6-ата минута, когато получи травма в бедрото.


 
Лудогорец повече владееше топката в първите минути, но Литекс добре затваряше фланговете. Първото положение дойде след грешка на вратаря на ловчанлии Винисиус Баривиера, който сбърка при изнасянето. Кишада получи на стрелкова позиция, но бранител блокира навреме. При добавката Винисиус парира опита на Ешпиньо.
 
Нова грешка в „оранжевата” отбрана доведе до удар от въздуха на непокрития на задната греда Моци при корнер. Топката обаче премина над напречната греда.

 
Постепенно Литекс започна да поглежда към вратата на Лудогорец. Отсъдено нарушение на Александър Барт вбеси Козмин Моци, който си изкара жълт картон в 34-ата минута преди три минути по-късно да бъде изгонен за удар към вратата на Литекс при спряна игра. Румънецът демонстрира арогантно и надменно поведение, като показа средни пръсти на публиката. Освен това протестираше срещу решението на габровеца Георги Йорданов. После замахна, че ще изрита топка, но не го направи. Накрая се върна на скамейката и трябваше принудително да бъде извеждан от четвъртия съдия.



 
Пет минути преди почивката Божиков насочи „мъртва” топка след корнер, но я прати встрани. Това беше най-сериозната възможност за домакините през първата част.  
 
Литекс натисна след почивката, тъй като беше с човек повече. Милчо Ангелов изпревари централната двойка защитници на Лудогорец и засече прострелно центриране на Асприля отдясно, но прати встрани.
 
Лудогорец отвърна с удар от воле на Данчо Минев, който профуча покрай гредата. И това положение дойде след грешка в защитата на Литекс.
 
Едно от най-чистите си положение домакините създадоха в 58-ата минута, когато центриране от корнер на задната греда бе прехвърлено на първата, където непокритият Страхил Попов не се възползва от увисване на Владо Стоянов, пращайки с глава в аут.

 
Вратарят спаси мощен удар на Недялков от дъгата на наказателното поле в 63-ата минута. Изобщо, оранжевите потърсиха гола с всички сили.
 
Дерменджиев обаче пусна Безяк, а Балъков отговори с включването на тарана Бьорн Маарс Йонсен.
 
Литекс изпусна момента да поведе и също остана с 10 човека, след като Кристиян Малинов извърши поредното си тактическо нарушение, спирайки контраатака, и получи втори жълт картон в 71-ата минута.
 
Дойде ред на Лудогорец да атакува. Пламен Гълъбов можеше да си вкара автогол четвърт час преди края, но топката премина точно над напречната греда.  
 
До края можеше да стане всичко, макар че сякаш двата отбора щяха да са доволни на по 1 точка. Не така мислеше Асприля, който беше изведен по перфектен начин по въздуха от Пауло Регула, спря си топката и майсторски с левия крак покрай Владо Стоянов вдигна на крака стадиона в Ловеч.

 
Бомбичка обаче падна точно до Александър Барт. За щастие нямаше видими последствия за френския бранител, който демонстрира известни проблеми със слуха.
 
Лудогорец се хвърли да изравнява. Барт прати в мрежата на добавка, но имаше сигнал за засада на Абало.
 
Точно преди да изтекат 90-те минути Марселиньо отклони центриране, но Винисиус скъси ъгъла и изби опита за прехвърляне.
 
Така, Лудогорец претърпя трета загуба този сезон и остана с 41 точки, с 3 по-малко от ЦСКА, който утре гостува на Локо (Сф). Литекс се качи на третата позиция със своите 35 точки и на практика е сигурен за първата шестица. 

А ФГ 14/15

ПО   Отбор М П Р З Гола Г. ТО
1 0 ЦСКА 19 13 5 1 39:10 29 44
2 0 Лудогорец 20 12 5 3 42:14 28 41
3 -1 Литекс 20 11 2 7 36:24 12 35
4 -1 Берое 20 10 4 6 33:21 12 34
5 1 Локо Сф 19 10 2 7 25:23 2 32
6 0 Левски 20 9 4 7 32:24 8 31
7 -1 Черно Море 20 8 4 8 24:22 2 28
8 1 Ботев Пд 19 8 3 8 25:26 -1 27
9 0 Локо Пд 20 5 5 10 13:33 -20 20
10 0 Славия 20 5 5 10 19:26 -7 20
11 0 Марек 19 3 4 12 8:38 -30 13
12 0 Хасково 20 2 1 17 11:46 -35 7
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки