Хубчев: Може да загубим 6 точки, така че не сме си осигурили нищо и няма как да сме спокойни (ВИДЕО)

Ще дойде време, когато Костов ще вкара най-важния гол за Берое, Мапуку изигра един от най-полезните си мачове

Хубчев: Може да загубим 6 точки, така че не сме си осигурили нищо и няма как да сме спокойни (ВИДЕО)
Старши треньорът на Берое Петър Хубчев подчерта, че все още не е сигурно мястото на тима в първата шестица, въпреки аванса от поне 4 точки и третото място понастоящем на заралии.
 
„Нашата цел на първо време е осигуряване в първата шестица. Може да загубим 6 точки, така че не сме осигурили нищо и няма как да сме спокойни, още повече, че ще искам друго от момчетата. Оттам нататък ще търсим това, което казвате (класиране за евротурнирите). Но цел минимум е влизане в първата шестица. Не, не сме сигурни! Така го чувствам, така го казвам и от треньорския щаб няма да позволя на никого да се отпуснем, докато и на теория не станем в шестицата”, отсече Хубчев след победата с 3:0 над Локомотив (Пловдив).
 
Той изказа специални благодарности на своите възпитаници за демонстрираното огромно, по думите му, желание.
 
„Започнахме мача с много по-голямо желание от противника и това си личеше. Затова съм страшно благодарен на момчетата, че осъзнаха колко важен е този мач за нас като отбор и като клуб. Притеснявах се да не натежат краката малко предвид важността на мача. Имахме късмет да вкараме два бързи гола, а второто тактически го изиграхме много добре и след третия гол всичко приключи.”
 
Локо (Пд) трябваше да извършва три принудителни смени, две от които още преди почивката.  
 
„Това със сигурност играе някаква роля”, според Хубчев. „Аз няма как да коментирам. При всички положения, две принудителни смени идват тежко на треньора.”
 
Берое също „даде жертва” с Владимир Зафиров, който бе заменен в края.  
 
„Зафиров имаше проблеми през седмицата, би инжекции. Но е много рано да се каже какво е състоянието му. Помолих доктора още утре да направим магнитен резонанс”, съобщи наставникът на „зелените”.
 
Хубчев каза, че Жуниор Мапуку е изиграл един от най-добрите си мачове за Берое като полезност, въпреки пропуските му. А от Станислав Костов очаква да вкара „най-важния гол за Берое”.  
 
„Радостното е, че ги имаме положенията, сигурен съм, че Мапуку ще ги вкара. За Костов чувам разни неща. Ще дойде време, когато той ще вкара най-важния гол за Берое, ако така продължава и се отнася. Нищо,че има 2 положения пропуснати. За Мапуку вярно, че не вкара 3-4 чисти положения, но това е един от най-полезните му мачове за отбора. Преди няколко месеца не си и помисляхме, че ще бяга толкова.”
 
„Начинът, по който изиграхме тези мачове (с Лудогорец), даде допълнителен стимул. Играем на добро ниво. За кратко време изиграхме 3 мача на доста високо ниво – с Гурник и двата с Лудогоец. Сега четвърти мач, така трябва, да задържим това ниво и с всички средства и начини да го вдигаме. Начините ги знам – повече тренировки.”
 
„Мачът с ЦСКА? Малко рано ми задавате този въпрос. Категоричен отговор мога да ви дам в петък. При всички положения ще бъдем силни като отбор.”

На въпрос относно инициираната от някои фенове подписка да се даде шанс на Алберто Лоузейро да се завърне в отбора след проведено лечение от 1 година и 10 месеца в Португалия Хубчев отговори: "Информацията е повърхността и не знам до колко е вярна, но ако Лоузейро наистина е готов и това е желанието на хората ще се върне. Нали проектът "Берое" е за хората и за феновете. Щом те имат желание да имаме този футболист в отбора."    

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки