Монтана с летящ старт в пролетния полусезон

Тимът на Ферарио Спасов победи Черноморец с 2:0 на "Огоста"

Монтана с летящ старт в пролетния полусезон

Отборът на Монтана започна както приляга на лидер в класирането пролетния полусезон. Пред изненадващо скромен на брой зрители на стадион „Огоста” монтанци победиха с 2:0 обновения отбор на Черноморец (Бургас).

Срещата започна с натиск на домакините и в 23-та минуна резултатът логично бе открит. Тогава Здравко Лазаров изведе вляво в наказателното поле Мирослав Антонов ударът му бе париран от вратаря, но топката попадна у Сергей Георгиев, който я изпрати неспасяемо в мрежата. Десет минути по-късно Електричката засече от воле центриране от дясно на Георги Пашов, но топката се отби в тялото на защитник на гостите.

До края на полувремето главният съдия Георги Давидов на два пъти пожали Цветомир Цонков за откровени балтии срещу Антонов и Лазаров. На почивката обаче старши треньорът на Черноморец Неделчо Матушев придвидливо смени грубияна, който висеше с жълт картон.


Второто полувреме не се различаваше от първото, атаки на домакините и никакви проблеми за вратаря на Монтана Христо Иванов под рамката.

Така дойде 56-та мин., в която Борислав Балджийски проби по дясното крило и центрира успоредно на голлинията, където непокрит дебнеше Здравко Лазаров, за да вкара безпроблемно за 2:0.

В самия край на мача Александър Киров изведе Борислав Балджийски пред наказателното поле, но ударът му премина покрай лявата града.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки