Спортинг продължава да се изкачва в Примера, Малага потъва към Сегунда

Еркулес и Еспаньол не се победиха, Расинг Сантандер и Леванте също с реми

Спортинг продължава да се изкачва в Примера, Малага потъва към Сегунда

Отборът на Спортинг Хихон направи поредната си успешна стъпка по пътя, водещ към оставането в Примера Дивисион, след като се наложи в домакинството си на Осасуна с минималното 1:0. Единственото попадение падна през втората част и бе дело на Барал в 66-ата минута.

Пред първото полувреме зрителите на двубоя видяха няколко интересни ситуации и пред двете врати, но попадение не падна. След като поведе в резултата в средата на втората част, Спортинг съумя да запази преднината си и по този начин да се добере до успеха.

Така Хихон вече има 38 точки и е на 11-ото място в подреждането, като е непобеден в последните си пет срещи. Осасуна е 13-ти с 35.

Борещият се със зъби и нокти за оцеляването си тим на Малага пък завърши при нулево равенство в домакинския си двубой срещу Депортиво Ла Коруня. Гостите от „Риасор” играха с човек по-малко едно полувреме, но все пак запазиха вратата си без гол и срещата завърши 0:0.

Точката осигурява на Малага актив от 30 и тимът заема 19-ото място. Депортиво е 15-ти с 35.

Другите две срещи от 31-ия кръг на Примера Дивисион, които бяха с начален час 18:00, също приключиха при равен резултат.

Еркулес и Еспаньол не си отбелязаха попадения, като сблъсъкът им завърши при началното нулево равенство. С добавената точка активът на Еркулес вече е 30, като отборът е на 18-ото място. Еспаньол продължава да се отдалечава от местата, даваща право на участие в европейските турнири през следващия сезон, заемайки 7-ото място с 44 точки.

Расинг Сантандер и Леванте пък завършиха наравно 1:1. В 32-ата минута Нано си отбеляза автогол и по този начин домакините от Расинг излязоха с гол напред. Леванте пък се добра до точката чак в последната 90-та минута, благодарение на попадението на Жорда.

След ремите Расинг е 12-ти с 37 точки. Леванте заема 9-ата позиция с 39.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки