Михаил Венков: Всички вярваме, че ще станем шампиони

Михаил Венков бе сред най-добрите футболисти на Литекс през есенния дял. Вероятно ще бъде така и през пролетта.

Михаил Венков: Всички вярваме, че ще станем шампиони

Михаил Венков бе сред най-добрите футболисти на Литекс през есенния дял. Вероятно ще бъде така и през пролетта. Защото левият бек се представя повече от добре в подготовката. На десетия ден от лагера в Дубай Михаил Венков даде интервю за www.pfclitex.cpm


- Как върви лагерът?

- Добре върви. Първият лагер винаги е много труден. Тичането е малко в повече, но това е обичайно. Най-важното е да няма контузии. Дано съм жив и здрав. Както аз, така и моите колеги. Защото трябва да се подготвим добре. Чака тежка пролет.

- Условията в Дубай допадат ли ви?

- Естествено. Терените също са добри. Позволява ни да се подготвим добре.

- Какви са впечатленията ви от града?

- Тук съм за трета година. Впечатленията ми са повече от добри. В Дубай има какво да се види. В свободното си време можем да излезем да се поразходим в моловете. Или да изпием някъде по едно кафе. Кафенета да искаш тук.

- Какво е мнението ви за новите попълнения на Литекс – Кишишев, Ивайло Петков, Шандор Дюри и Дока?

- Кишишев и Петков ги познават всички. Знаем какви футболисти са. Сигурен съм, че много ще помогнат. Още нямам сериозни впечатления от Шандор и Дока, но вярвам, че щом са привлечени в Литекс, ще свършат работа.

- Ще се пребори ли Литекс за титлата?

- Готвим се, работим с единствената цел да станем шампиони. И да вземем Купата на България. Никой в отбора не си мисли друго. Вярвам, че този сезон и двете купи може да пристигнат в Ловеч.

- Малка или голяма е разликата от пет точки с лидера Левски?

- Нито е малка, нито е голяма. През пролетта обаче и четирите софийски тимове гостуват в Ловеч. За да станем шампиони, трябва задължително да ги победим.

- Кое от дербитата ще бъде най-трудно?

- Безспорно мачът с Левски.

- ЦСКА?

- И те са сериозен отбор, който ще се бори за титлата. Не ги подценявам, но за мен основният ни конкурент за първото място ще е Левски.

- Миналата пролет казахте в интервю за официалния сайт, че ако Литекс не отстрани Левски на четвъртфинала за Купата на България, отборът трябва да започне работа в конюшнята на Гриша Ганчев. Сега какво ще обещаете?

- Че ще направим всичко възможно да станем шампиони. Друго не бих обещал сега.

- Защо Литекс толкова лесно губеше точки през есенния дял?


- Това е една наша стара слабост. Играем силно срещу грандовете, срещу по-слабите отбори губим точки. Не трябва да го допускаме отново. Иначе няма как да спечелим титлата.

- Но през есента Литекс загуби и от Левски, и от ЦСКА?

- Говоря по принцип. Що се отнася за тези мачове  - срещу Левски започнахме добре, но лошо стечение на обстоятелствата ни коства много. Знаете, че там рано изгониха наш футболист. А и реферът на няколко пъти взе доста странни решения в наш ущърб. Срещу ЦСКА на “Българска армия” Литекс излезе без трима основни футболисти. Аз и Ивелин Попов бяхме наказани. Уилфред Нифлор бе контузен. Тук може да се каже, че имаме някакво оправдание. Но не съвсем. За да станем голям отбор, трябва да се научим да бием конкурентите без основните играчи.

- Какво промени Станимир Стоилов в Литекс?

- Много неща. В предишни години играехме по-дефанзивен футбол. С мисъл за резултата. И нищо друго. Мъри иска да играем открит футбол, да надиграваме съперниците. Продължава да ни учи на това. И се опитва да промени мисленето ни. Който и да е срещу нас – да излезем със самочувствие и без притеснение.

- Наистина понякога се забелязва притеснение у някои играчи преди важен мач. Защо?

- Ние сме млад отбор. Това е нормално. Но не смятам, че някой кой знае колко много се е притеснил. С времето и това ще изчезне.

- Предстои контрола с носителя на Купата на УЕФА и Суперкупата на Европа Зенит. Какво да очакваме от този мач?


- Надявам се, че ще се представим достойно. Надявам се, че ще играем като равен с равен срещу такъв голям отбор. И дано да победим.

- Понякога Литекс играе силно в контролите, но дойдат ли официалните мачове нещата се променят. Каква е причината за това?

- В официалните мачове напрежението е повече. Играеш пред публика. Гледат те много хора. Затова понякога нещата не се получават. Знаете, че и най-големите отбори понякога правят слаби мачове. Искам обаче през пролетта да не бъде така. Надявам се да започнем добре в домакинството срещу Славия и оттам нататък нещата да тръгнат, както трябва.
 
Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки