Манчестър Сити избира между Анчелоти, Гуардиола и Симеоне за заместник на Пелегрини

Ръководството на "гражданите" не е доволно от "празния" сезон

Манчестър Сити избира между Анчелоти, Гуардиола и Симеоне за заместник на Пелегрини
Манчестър Сити може да уволни мениджъра си Мануел Пелегрини в края на сезона, съобщават британските медии. Ръководството на „гражданите” не е доволно от резултатите, които постига чилиеца и вече мислят за негови заместници.

Договорът на Пелегрини на „Етихад” изтича в края на сезон 2015/16, но може да напусне година по-рано, ако завърши без трофей през май. „Гражданите” изостават с пет точки зад лидера Челси във Висшата лига, като тимът на Жозе Моуриньо има и мач по-малко. Сити е на път да отпадне и от Шампионската лига, след като загуби първата битка с Барсеона на „Етихад” с 1:2. „Небесносините” бяха изхвърлени и от двете домашни купи и може да завършат сезона с празни ръце.

Сред кандидатите за нов мениджър на „небесносините” са Карло Анчелоти, Пеп Гуардиола и Диего Симеоне.

Манчестър Юнайтед също обмисляше да върне Анчелоти на Острова, след като уволни Дейвид Мойс, но назначи Луис ван Гаал, когато стана ясно, че италианецът няма да напусне Реал (Мадрид) няколко месеца след като завоюва Десетата титла в Шампионската лига.

Гуардиола винаги е споделял, че има интерес да работи в Англия, като испанецът има силна връзка с изпълнителния директор на „гражданите” Феран Сориано и техническия Чики Бегиристайн на Сити, с които работи и в Барселона.

Друг вариант за заместник на Пелегрини пък е бившият футболист на Арсенал Патрик Виера, който в момента ръководи академията на Манчестър Сити.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки