Сарагоса диша по-спокойно след 2:1 над Хетафе

Отборът на Сарагоса постигна изключително ценна победа в борбата си за оцеляване, след като се наложи с 2:1 над тима на Хетафе

Сарагоса диша по-спокойно след 2:1 над Хетафе

Отборът на Сарагоса постигна изключително ценна победа в борбата си за оцеляване, след като се наложи с 2:1 над тима на Хетафе. Срещата се игра на стадион „Ла Ромареда” и бе последна от програмата на 31-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Двубоят започна с по-активна игра на домакините, въпреки че първият точен изстрел в мача бе дело на играча на Хетафе Риос. Така се стигна до 14-ата минута, когато Понцио шутира с десния крак от границата на пеналта, пращайки кълбото в долния десен ъгъл за 1:0.

След гола гостите поизравниха играта, но в 34-ата минута вече изоставаха с 0:2, след като Уче намери Бертоло непокрит в наказателното поле, а последният с хладнокръвен завършек хвърли за втори път в екстаз публиката на „Ла Ромареда”.

Тимът от предградията на Мадрид все пак успя да се върне в мача в даденото от рефера продължение на първото полувреме, когато Каскеро разстреля Доблас за 1:2.

Втората част, за разлика от първата, бе доста скучна и премина почти изцяло под диктовката на домакините. С пропуски се отличиха Бертоло и Бухатар, но до нови голове до края на двубоя не се стигна и така Сарагоса се наложи с 2:1 над тима на Хетафе.

След успеха домакините остават на 17-о място във временното класиране, но вече имат актив от 33 точки, на 3 от зоната на изпадащите. Гостите от Мадрид пък са 16-и с 34 пункта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки