Стойчо Стоев: Протоколен мач, исках да видя състоянието на определени футболисти (+ВИДЕО)

"Няма да играем защитно срещу Лудогорец, напротив, ще се опитаме по-офанзивно"

Стойчо Стоев: Протоколен мач, исках да видя състоянието на определени футболисти (+ВИДЕО)

Треньорът на Левски Стойчо Стоев нарече реванша срещу Хасково за Купата, в който двата тима завършиха при резултат 1:1, протоколен, предвид аванса на "сините" от три гола преди днешния двубой. Треньорът заяви, че това е дало възможност да пусне някои от младите футболисти на тима. "Исках да видя по-скоро състоянието на определени футболисти. Протоколен мач, поне за нас. Мисля, че имахме комфортна преднина, дадохме възможност и на юноши да ги видя в какво състояние са. Второто полувреме общо взето след 60-ата минута спряхме да играем, сега може би теренът и самото време, че има по-силен вятър, не даде възможност да се играе футбол, то нямаше как, просто условията не позволяват. По-лежерно стояхме. Може би първият мач предопредели това поведение, което беше във втория."

Стоев заяви, че днешният двубой му е дал яснота за състава в предстоящия мач срещу Лудогорец. „Видях за себе си конфигурацията на нашия състав за мача с Лудогорец. На  99 % знам как ще излезем. Всеки мач е важен, ясно е, че с и с Лудогорец мачът е важен. Всеки мач си има някаква стойност и трябва да се представяме  добре."

"Когато трима основни футболисти ги няма има проблеми, нямаме толкова голяма бройка, като качество, които да ги заместят. Луис Педро е контузен и е в София, а неговото лечение ще продължи в рамките на 14 дни", каза още специалистът.

Стоев не отрече да е имало засада при първото попадение на Левски, но отбеляза, че имало втори гол след това, който е бил отменен. "Възможно е, не мога да го видя, имаше втора ситуация, когато ни отмениха гол. Може тогава да е имало или да не е засада. Не е това обаче важното. Исках на Абди да дам повече време, на Сашо Александров. Имам някакви забележки, но се стараха. Допуснаха няколко слабости, всички допуснаха, все пак протоколен реванш."

"Който и да се падне, това е. Не може да си играем със съдбата, трябва да го преодолеем и да стигнем финал", коментира треньорът предстоящия полуфинал.

"Самия факт, че някои състезатели не дойдоха с нас поради причини, че изкараха 5-ти жълти картон, двамата испанци, Прохазка… Валери въобще не го пуснах и нямах намерение. Исках да видя тази двойка централни как е. За мен мач, в който да видя по-скоро състоянието на определени футболисти, отколкото самия резултат."

Специалистът коментира и предстоящия сблъсък с Лудогорец, заявявайки, че Левски няма да играе дефанзивно в него, а точно обратното. "Чак по-особено значение едва ли ще има. И друг път съм играл срещу тях. Гледам просперитета на Левски, един двубой, който ще бъде по-различен от този двубой. Няма да отидем да играем защитно, напротив, ще се опитаме по-офанзивно."


 

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки