Сензациите в пресата: Играчите на ЦСКА бесни на Томов

И още: "Гигов надъха отбора с двойна премия"

Сензациите в пресата: Играчите на ЦСКА бесни на Томов

Сензациите в българските спортни издания от днес, сряда, 4-и март 2015 година:

 

"Тема спорт": Играчите бесни на Томов

 

Част от футболистите на ЦСКА са бесни на Александър Томов заради поредната порция неспазени обещания от негова страна. Те са свързани с неплатените премии от миналия сезон. В момента играчите чакат четири бонуса, като всички те са за победите над Левски. Три от тях са в разМер на 3000 лева, а четвъртият - за успеха с гола на Крачунов в последната минута, е 5 бона! И макар от тези срещи да измина година, бонусите все още не са платени.

 

Допреди няколко дни дължимите премии от миналия шампионат бяха 5. Бонусът за победата над Черно море с 2:0 на "Армията бе платено непосредствено преди двубоя с Локо Сф (0:2). Той обаче бе в най-малък размер от дължимите - 2000 лв. А премиите от Левски все още ги няма.

 

Вината на Томов в случая е, че той на няколко пъти е обещавал, че ще плати премиите, но това не се е случило. Първата му мъжка дума е била бонусите да се издължат през лятото, преди да започне сезонът. Това не се е случило. След това Томов обещал сумите да се изчистят в течение на есенния полусезон. И това не стана факт. Третото обещание на председателя на НС е било да се плати веднага след прибирането от лагера в Турция. И то обаче не отговаря на истината. За последно Томов е казал, че всички премии ще са раздадени преди срещата с Локо Сф миналата седмица. Но вместо това е дадена само най-малката срещу Черно море.

 

Всички тези неизпълнени обещания на силния човек в ЦСКА неминуемо вкарват напрежение в отбора и изнервят част от играчите. Защото тази практика на Томов - да не изпълнява каквото каже, не е от вчера. Тя бе факт и през миналия сезон и именно заради лъжовните обещания от клуба си тръгнаха Менди и Гъргоров.

 

Председателят на НС първо се е аргументирал пред играчите, че чака парите от Мерсин и тогава ще плати. Те дойдоха, но премии нямаше. След това е заявил, че ще даде бонусите, след като Шефилд Уензди плати за Буш. Това стана факт, но бонуси отново не бяха дадени.

 

Това може да послужи като частично обяснение за загубата от Локо Сф. И макар да не е основната причина за поражението, е една от многото. Непрекъснатите лъжи рефлектират в представянето на отбора.

 

Засегнатите играчи, които чакат премии и все още са в отбора, са Валентин Илиев, Милисавлевич, Василев, Силва, Сънди, Стоян Колев, Иван Стоянов, Маркович, Апостол Попов, Галчев и Тодор Янчев, който сега е помощник-треньор.

 

В крайна сметка е недопустимо футболистите да чакат бонуси от 2013 г., а вече да сме 2015-а! Немислимо, но факт. И май е възможно само при Александър Томов. 

 

"Меридиан мач": Гигов надъха отбора с двойна премия

Президентът на Локо (Сф) Николай Гигов е обещал на футболистите двойни премии за боя над ЦСКА. Това означава, че играчите ще приберат по два бона. Най-вероятно веднага след домакинството на Локо (Пд) момчетата на Димитър Васев ще вземат тлъстия бонус.

 

Самите футболисти са амбицирани за нов добър мач, с който да затвърдят големите си амбиции през този сезон. „Червено-черните" чакат по няколко стари премии от миналата година. Въпреки това настроението в „Надежда" е отлично и футболистите вярват, че Гигов ще изпълни обещанието си. Локо (Сф) вече си гарантира място в първата шестица и напрежението върху играчите вече намаля.

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки