Пловдивският Локомотив бе по-бърз от софийския и отива на полуфинал за купата (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Смърфовете” отново победиха с 2:1, Спас Делев с красив гол от пряк свободен удар

Пловдивският Локомотив бе по-бърз от софийския и отива на полуфинал за купата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив (Пловдив) победи с 2:1 Локомотив (София) и с общ резултат 4:2 се класира за полуфиналната фаза на турнира за Купата на България. Двубоят се изигра на стадиона в столичния квартал „Свобода” пред около 1000 зрители, като „смърфовете” показаха много повече агресия и желание за победата. Те се радваха и на горещата подкрепа на около 200 свои привърженици.  Това е осми полуфинал за пловдивския отбор в тази надпревара.

 

Точни за победителите бяха Йоан Ласиман и Спас Делев, който вкара красив гол от пряк свободен удар. Голът за столичани бе дело на Траян Траянов.

 

Локо (Пд) е вторият отбор, класирал се напред след Левски. „Сините” отстраниха Хасково с общ резултат 4:1. Жребият за полуфиналите за Купата на България ще се тегли на 19-и март, четвъртък.

 

Първото полувреме предложи интересни моменти – двата отбора играха открито и бързо, въпреки тежкото състояние на терена. Гостите от Пловдив бяха по-активните през цялото време на първата част, играха с много голямо желание, агресивно, налага преса върху столичния си съперник, който се представи много бледо в сравнение с това, което показа срещу ЦСКА в А група.

 

В 7-ата минута се стигна до първото по-сериозно за „смърфовете”. Ласиман центрира остро по земя успоредно на голлинията, като пасът бе отправен към Спас Делев, но нападателят не успя да засече.

 

Единствената наистина опасна атака, която успя да създаде отбора на столичния Локомотив се случи в 18-ата минута, когато Преслав Йорданов бе изведен много добре, напредна и отправи плътен удар, но вратарят Йордан Господинов бързо затвори ъгъла  и футболистът с номер 9 стреля на около метър от дясната греда.

 

Добрата игра на Локо (Пд) се увенча с успех в 32-ата минута. Делев изпълни мощно пряк свободен удар, Божидар Митрев успя да избие, но прати топката право в краката на Дани Кики, който бе извън наказателното поле. Той шутира, топката падна в купа от играчи пред Митрев, защитниците не изчистиха на време и Ласиман се оказа най-съобразителен, вкарвайки сам срещу националния вратар.

 

След това, гостите от Пловдив продължиха да играят агресивно, да стоят по-добре в защита, Янко Сандански се отличи с няколко много стабилни прояви в дефанзивен план, и средата на терена. Те успяха да организират още няколко опасни атаки, но не успяха да разлюлеят мрежата на „червено-черната” врата за втори път.

 

В края на полувремето обаче домакините успяха да възстановят равенството. Това стана след статично положение. Даниел Генов центрира от корнер, Илие и Ласиман не се разбраха в наказателното поле за позициите си и това позволи на Траян Траянов да отправи удар с левия крак прав в центъра на вратата. Така, общият резултат от двата мача стана 3:2 в полза на „смърфовете”, а това бе първият гол на Траянов с екипа на столичните „железничари”.

 

Отборът на треньора Христо Колев продължи да играе стабилно през второто полувреме, да владее повече топката и съответно да създава по-интересните положения. В 53-ата минута Елтон Дош Рейш се наложи да изчисти от голлинията удар на Дани Кики. Началният натиск на гостите даде своя резултат и минути след това те получиха възможността да изпълнят пряк свободен удар от удобна позиция. След кратка консултация зад топката застана Делев, който по такъв начин прати топката във вратата, че не даде шанс на Митрев дори да помръдне. Така, задачата на отбора на Димитър Васев стана още по-трудна – на „железничарите” им трябваха вече три гола, за да продължат напред.

 

Победата за пловдивчани можеше да бъде много по-категорична. „Смърфовете”, предусетили класирането си, продължиха да играят спокойно, да атакуват и създават много грижи на защитата пред Митрев. Много скоро след втория гол за Локо (Пд) можеше да се стигне и до трети, но ударът на Спас Делев бе отразен. В 69-ата минута Дани Кики пък удари дясната греда. Вратарят на „черно-белите” Господинов нямаше особено много работа през второто полувреме. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки