Юноша на ЦСКА харесан от кипърски гранд

Юношата на ЦСКА Иво Исаев заминава на проби в Кипър през следващата седмица.

Юноша на ЦСКА харесан от кипърски гранд
Юношата на ЦСКА Иво Исаев заминава на проби в Кипър през следващата седмица. Роденият през 1996 година дефанзивен халф ще опита да си спечели място в дублиращия отбор на Омония (Никозия). В момента Исаев играе в дублиращия отбор на ЦСКА, а вчера се представи много силно при победата с 2:1 над Локомотив (София) в дивизията на 21-годишните.

Тестовете на момчето се осъществуват благодарение на бившия директор на школата на Локомотив (София) и селекционер в БФС Ивайло Аспарухов. Аспарухов е приятел и бивш съотборник с треньора на Омония (до 21 години) Фанджо Бюйс, който е белгиец.

"С Фанджо Бюйс сме приятели от престоя ни в Гърция. Двамата бяхме заедно в Етникос (Пирея), но скоро той се премести в отбора на Атинайкос. Живеехме в съседни къщи в Атина, помагали сме си. Той е много трудолюбиво и амбициозно момче, обича да работи с млади футболисти. Поиска от мене да му помогна за неговия отбор. Изпратих му видео и той хареса Иво Исаев", разказва Ивайло Аспарухов пред БТА.

Сега за полузащитник от втория отбор на ЦСКА предстои по-трудното и по-важното: да докаже качествата си по време на пробите, които започват ва 10 март. Младокът все още е в юношеска възраст, няма и договор с ЦСКА, което прави евентуално негово преминаване в кипърския гранд много по-лесно. От "Българска армия" също едва ли ще правят проблеми на момчето да се развива, тъй като до момента не са показали, че се интересуват от него.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки