Разклатеният Лудогорец пак зацикли в Ловеч (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нулево реми с отменен гол и две претенции за дузпи оставиха интригата за реванша в Разград

Разклатеният Лудогорец пак зацикли в Ловеч (ВИДЕО+СНИМКИ)
Разклатеният носител на Купата на България Лудогорец не успя да победи затворения Литекс в първа среща от четвъртфиналите на турнира в Ловеч. Гол на Литекс бе отменен, а две претенции за дузпа на разградчани бяха подминати за крайното 0:0 в Ловеч. Цялата интрига остана за реванша на 18 март /сряда/ на „Лудогорец Арена”.

Така лошата форма на „орлите” продължава и те имат едва една победа в първите си четири мача за 2015-а година, като записаха и две загуби. Само преди три дни, отново в Ловеч, Литекс би Лудогорец с 1:0 за първенство.

И двамата треньори бяха направили общо 11 промени в съставите си спрямо съботния мач между тях – 4 за Балъков и цели 7 за Дерменджиев, който не бе никак доволен след загубата.

Началото на мача беше зрелищно с положения и пред двете врати. Всички очакваха Златински да бие или да центрира от пряк свободен удар, но той пусна по земя за Мишо Александров в наказателното поле и Винисиус боксира добре удара.

В 10-ата минута носителят на трофея разви добре атаката си и Кайсара качи на главата на Марселиньо с центриране отдясно, но бразилецът стреля от 5-6 метра доста централно и Винисиус спаси, а после плеймейкърът се размина с кълбото пред вратата и не успя да направи добавка.

Литекс също беше близо до гола и Иван Чворович имаше късмет, че неубедителното му подлагане на ръцете при ниско воле на Антон Недялков извън наказателното поле добута топката в корнер покрай дясната греда. След центрирането от ъгловия удар Илия Миланов остана под топката и с глава насочи над целта.

След динамичното начало темпото спадна и в следващите минути най-интересните моменти бяха далечен неточен удар на Милчо Ангелов, неволна игра с ръка на Страхил Попов при центриране на Ангуло и жълт картон за Кайсара. Отбита топка пък стигна до Марселиньо, но защитник спря удара му с тяло.

Най-спорният момент в целия мач дойде в 34-ата минута. Тогава Асприля центрира остро от фланга от прекия свободен удар, Чворович излезе и изби, а Рафа Перес прати в опразнената мрежа. Съдиите обаче не зачетоха гола, защото Бьорн Йонсен посегна опасно с бутонката напред срещу сръбския страж.

В края на първата част Кайсара ходеше по тънък лед и рискуваше да бъде изгонен с игра с ръка на тъча, но съдията Станислав Тодоров не видя усмисъл.

Втората част започна с вратарска смяна на Дерменджиев и Владислав Стоянов влезе на мястото на Иван Чворович. Не стана ясно дали смяната е заради контузия или е чисто тактическа.

„Оранжевите” далеч не показаха агресивността от първата част и отстъпиха контрола върху играта на носителя на трофея. В 48-ата минута Марселиньо сякаш получи разтежение и без да получи лекарска помощ директно напусна терена след разменени реплики с треньора Дерменджиев. Лудогорец игра 3-4 минути с 10 души преди предупреденият с изваждане от отбора и глобен с 5 000 евро Фабио Ешпиньо да заеме мястото на Марселиньо на терена.

Разградчани сътвориха най-красивия момент в мача в 59-ата минута. Топката бе открадната и Ешпиньо меко копна за Безяк, но волето от въздуха на словенеца профуча на сантиметри покрай дясната греда.

След час игра Дяков стреля силно извън наказателното поле и Рафа Перес спря удара с ръка, но тя бе плътно прилепена до тялото и Станислав Тодоров пак остави играта да продължи.

Балъков направи и трите си смени ударно в рамките на 13 минути между 62-ата и 75-ата в опит да освежи своя състав и на терена се появиха Десподов, Цветков и новото попълнение Пауло Регула.

Литекс все повече затваряше играта с изтичането на минутите, а Лудогорец сякаш нямаше идея как да преодолее защитата в оранжево без основния си мозък в средата на терена – Марселиньо.

Добавеното време също не донесе нищо интересно пред двете врати и градусът се вдигна леко едва след края на мача, когато Хамза се сдърпа с играчи на Литекс, но съдиите и Красимир Балъков бе позволиха да се стигне до бой.

За фазата на полуфиналите в турнира за Купата на Бълария вече се класираха Левски и Локомотив (Пд), а третият полуфиналист ще бъде определен след реванша Черно море – Локо (ГО) (1:0 за варненци в първата среща).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки