Дерменджиев контрира репортерите: За моята позиция защо да се притеснявам? Какви са причините да се притеснявам?

Всичките контузии са удари, ние нямаме мускулни травми, оплаква се треньорът на Лудогорец

Дерменджиев контрира репортерите: За моята позиция защо да се притеснявам? Какви са причините да се притеснявам?
Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев се оплака от големия брой контузени футболисти, като подчерта, че те са в резултат на удари. Иначе наставникът заяви, че всички указания, които е дал на своите възпитаници в първия четвъртфинален мач с Литекс от турнира за купата (0:0), са били изпълнени.
 
„За мен това е много добър мач, играхме 11 на 11 този път и контролирахме през цялото време играта, като се има предвид, че е турнирен мач и същевременно трябва да внимаваме да нямаме гол”, каза Дерменджиев и допълни, че лекарският щаб ще се опита да вдигне Иван Чворович и Марселиньо за дербито с Левски идната неделя.
 
„Тези мачове обикновено са тактически. Има още 90 минути, в които трябва да го решим в наша полза. Много контузени имаме. Вие добре сте гледали, разликата между първия и този мач беше много голяма. Тук бяхме 11 на 11. В крайна сметка 0:0 е добре. Чворович получи удар в коляното, Марселиньо - в зъбите и така. Ще направим всичко възможно да бъдат вдигнати за мача с Левски. Всичките контузии са удари, ние нямаме контузия, която да е мускулна, така че всичко в заден план е нормално.”
 
„Така го започнахме първенството, дано не го завършим по този начин, още в Стара Загора имаше двама контузени, после тук, в Ловеч още двама, един на загрявката (Мисиджан, а после Вандерсон) но ние имаме добри футболисти, които могат да ги заместят, ще видим в оставащото време до Левски как ще отзвучат и оттам сглобяваме и си играем, така че нямаме големи притеснения.”
 
Лудогорец се е опитвал по всякакъв начин да пробие ловешката отбрана, защото, по думите на Дерменджиев, Литекс са играли 10 човека в своята половина.
 
„Имаше атаки от лявата страна на Ангуло, така че се мъчим откъдето може да се пробие, защото те играят 10 човека в полето и ние сме длъжни да опитваме от всички страни.”
 
„Два мача са за купата. Това са по-тактически мачове, ние играхме в полето на Литекс, правихме всичко възможно да вкараме, не успяхме, надявам се следващия мач да успеем. Да, тактическо надлъгване ще бъде. Те искаха тук да постигнат добър резултат, който да им даде някаква преднина за Разград, но не се получи.”
 
Треньорът на „орлите” е оптимист, че Лудогорец ще започне да вкарва голове съвсем скоро.
 
„Всеки футболист може да пропусне гол, така е станало, но мисля, че ще почнат да се вкарват голове. Не всеки, който излиза на позиция, може да вкара.”
 
„Независимо кои ще влязат, ние имаме един стил на игра и го поддържаме. Всички трябва да бъдат равномерни, за да ги имаме по всяко време.”
 
„Всички са титуляри в момента. Аз съм доволен, че момчетата, които излизат, всеки иска да играе. На мен ми е трудно наистина в един определен момент конкретно да определя състава. Днес мачът беше добър.”
 
Дерменджиев не е правил състава с мисъл за мача с Левски. Той обясни своите ходове в единайсеторката.
 
„Не, не съвсем за Левски, трябваше да играят и други, които да поддържат форма, всички са ни необходими, така че не е специално за мача с Левски.”
 
„Ние постоянно играем сряда-събота, така че са свикнали на този цикъл, мисля, че няма да имаме проблеми с функционалното състояние на отбора.”
 
Наставникът потвърди, че той е дал предложение за дисциплинарните мерки срещу Козмин Моци и Фабио Ешпиньо, които са с последни предупреждения за изгонване и солени глоби.  
 
„Наистина е така, нашите стандарти са изключително високи и не може да се реагира така в една среща, в която са ни необходими точки. Те наистина го приеха стоически, с ясното съзнание, че са сбъркали. Единият, че е ощетил отбора с човек по-малко, когато на нас са ни необходими тези точки, а другият за нервният изблик в края на мача, и то за това, че отборът трябва да бие, трябва да ги има тези точки, но в крайна сметка и двамата се извиниха на отбора.”
 
В отговор на въпрос, дали изпитва напрежение от последните резултати (две загуби и една победа преди мача с Литекс за купата) и дали се притеснява за поста си, Дерменджиев каза:
 
„Като резултат не са добре ли? Няма такова нещо. Виждате разликата в класите. Да не ги коментирам с подробностите. Аз съм доволен от играта и поведението. Много интелектуално ниво на водене на игра.”
 

„За моята позиция защо да се притеснявам? Какви са причините да се притеснявам?”  

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки