Петричев: Защо "Господари на ефира" не завъртят мача на Левски с Хасково? (+ВИДЕО)

Ние не се оправдаваме нито с терени, нито с камили; хора като Козмин Моци са идоли на децата

Петричев: Защо "Господари на ефира" не завъртят мача на Левски с Хасково? (+ВИДЕО)
Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев направи почти монолог пред репортерите след нулевото равенство с Литекс в първия четвъртфинал за купата. Поводът, естествено, са нападките отстрана на Тодор Батков и Александър Томов в последните два дни.
 
„ Ако някой си мисли, че Лудогорец прави бутафория със санкцията на Козмин Моци по вътрешния правилник, си е негов проблем. Тази глоба е абсолютно реална и то е такава, защото ние имаме такава политика, която много стриктно я спазваме. Собственикът държи много на това нещо и на дисциплината. Много мачове завършваме с 10 човека, което е проблем, затова взехме по-радикални мерки. Още с ЦСКА Ешпиньо беше глобен, но това не беше обявено публично. Ако някой мисли, че правим театри, жестоко се лъже. Аз съм категорично против наши футболисти да показват подобни неприлични жестове по две причини – напрежението по трибуните може да ескалира, второ, тълпа деца чакаше отпред. Хора като Козмин Моци са идоли на децата и той трябва да бъде пример за тях. Моци е изключителен професионалист, прие си наказанието. Защо обаче тези наказания са най-големият проблем на българския футбол, а много услужливо забравихме, че публики се опитваха да влизат на терена. Откъде накъде Моци е навредил толкова, а хвърлените бомбички не са никакъв проблем. Ние приемаме критиката върху Лудогорец. Защо никой не коментира ситуацията с Барт, на когото можеше да се случи нещо на терена. Лудогорец го глоби (Моци) и то солено и ще продължава да го прави, когато те развалят дисциплината. Много удобно дойде на цялата кампания, за да се излее за пореден път злобата върху нашия клуб.”
 
„Понеже чета смехотворните изказвания на Батков... Батков е адвокат и трябва да знае, че законите са такива, каквито са. Има точки, по които се наказва. Да не забравяме, че Батков е юрист, той много добре знае, че законите трябва да се спазват. Ако искат за показване на среден да има по-тежки наказания, да бъдат така добри да ги предложат. Защото преди началото на всеки сезон БФС иска промяна в наредбите. Нека да ги увеличат на 20 000 лева. Нямам против. Законите са затова – за да се спазват. Ние постъпихме абсолютно коректно към българския фен като му наложихме изключително сериозно наказание. Защото той е един от лидерите в нашия отбор.”
 
„Когато предстои дерби с някой софийски гранд, яростно започва кампания срещу Лудогорец. Създава се една паралелна реалност. ОК, нека се държат така. Да не припомняме някои случаи от недалечното минало, защото хората си ги спомнят. Ние няма да се подадем. Ако Лудогорец е големият проблем на българския футбол, да излязат Томов и Батков и ако искат, да го извадим от първенството. И нека те да го организират. И ние допускаме грешки, и ние допуснахме доста стратегически грешки, но ние гледаме да си ги поправяме. И не се оправдаваме нито с терени, нито с камили. Нека Батков да обясни мача на Левски с Хасково, щото ние като играхме с Марек, въртяха го по „Господари на ефира”, а защо с Хасково не го завъртяха. Нека си гледат своите отбори и после да гледат къде е централата на БФС, защото е много тенденциозно – единия ден Батков, на другия - Томов. В Лудогорец се чувстваме добре, когато работим под стрес и това, че има някаква миникриза, ние нямаме притеснения, че ще я преодолеем.”
 
„Просто искам да ви обърна внимание. Когато някой победи с 8:0, се приема за нещо нормално. Защо Лудогорец да не може да победи 4:0 и да се върти по „Господари на ефира”. Лудогорец играе феърплей, ако някой се опитва да внушава друго, това си е негов проблем.”
 
„Продължаваме да си работим, да си развиваме ДЮШ. Литекс много ми харесва като поведение, като работа с школата, ние има какво да откраднем от тях като ноу-хау. Това са нашите големи цели, ние не сме тръгнали на кръстоносен поход да ставаме шампиони. Ако не успеем, ще си направим анализ, ще си атакуваме групите на Лига Европа.”
 
Що се отнася до двубоя с Литекс за купата, според Петричев, шансовете преди реванша в Разград на 18 март са 50-50 след 0:0 в първата среща.
 

„С леко предимство за нас, тъй като реваншът е на нашия терен, който е в по-различно състояние и аз мисля, че Лудогорец има всички шансове да продължи за купата. Не знам за кого е бил по-спокоен този мач, мисля, че стана здрав мач, влязох в съблекалнята да ги поздравя, защото ми хареса играта им. Тотално превъзходство през второто полувреме, имаше обективни обстоятелства да не се получи играта на 100%, но съм убеден, че ще видите истинското лице на Лудогорец.” 

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки