Лацио и Наполи не се победиха в полуфинала за Купата (ВИДЕО)

Клозе даде преднина на "римските орли", попадение на Габиадини запази интригата за реванша

Лацио и Наполи не се победиха в полуфинала за Купата (ВИДЕО)

Лацио записа равенство 1:1 с Наполи в първия полуфинал между двата тима за Купата на Италия. Домакините поведоха чрез Мирослав Клозе в 33-ата, а равенството в двубоя бе възстановено от Габиадини в 57-ата, като по този начин интригата се запази за реванша на 08 април.

Домакините започнаха добре двубоя, а удар с глава на Мирослав Клозе в 8-ата минута срещна гредата. Слаб удар от малка дистанция Гонсало Игуаин не затрудни вратаря на домакините Бериша, а секунди по-късно Лацио отвърна, но изстрелът на  Марко Пароло бе избит в корнер.

Лацио поведе в резултата след бърза контра в 33-ата – Фелипе Андерсон  нахлу в полето на Наполи през централната зона и изведе Клозе между двама бранители, който пусна технично кълбото покрай вратаря за 1:0.

Домакините бяха близо до втори гол малко преди края на първата част, но Андухар спаси със сетни сили удар на Клозе, а при добавката на Фелипе Андерсон бранител на Наполи изчисти от голлинията.

След подновяване на играта  Габиадини засече с глава центриране от корнер на Давид Лопес, но топката се отби от гредата.

Гостите търсеха по-често гола през второто полувреме и Лацио се огъна в 57-ата. Игуаин бе изведен отлично зад отбраната на „римските орлите”, преодоля вратаря и пусна към влизащият на скорост Габиадини, който на празна врата възстанови равенството.

Реваншът между двата тима ще бъде на 08 април на стадиона на Наполи „Сан Паоло”.




 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки