Сензациите в пресата: Премии в ЦСКА само при титла, а в Левски – за купа

ЦСКА има срок до часа днес да спаси 6 точки, Левски изкушава Аниете с трансферни права, Маркиньос резерва срещу Берое, Пламен Крумов почна със Славия и още...

Сензациите в пресата: Премии в ЦСКА само при титла, а в Левски – за купа

Сензациите в пресата днес, четвъртък, пети март 2015 година:

„7 дни спорт“: В ЦСКА спират премиите, пари ще има само при титла
Александър Томов е решил да се отърси от поне едно финансово бреме - спира премиите до второ нареждане. Не че и сега ги плаща, но поне повече няма да обещава. Двамата със Стойчо Младенов са решили, че спечелването на титлата е достатъчен мотив на отбора да гони максимума в двубоите до края на първенството и не е необходимо да се обещават и премии. Както е известно, Томов има да дава по няколко бонуса за успехите срещу Левски, които потънаха във времето. Интересното е, че треньорският щаб начело със Стойчо и сина му обаче са взели премии за част от срещите.

„7 дни спорт“: Премии в Левски само при спечелване на купа
Футболистите на Левски ще получат допълнителни бонуси към заплатите си само ако спечелят Купата на България. В лагера на "сините" е имало известни надежди, че премии ще има и за класирането на 1/2-финалите. Никой от играчите обаче не е посмял да се обърне към спортния директор Георги Иванов и да го попита ще има ли нещо допълнително. Георги Иванов обяви още в началото на сезона, че бонуси за играчите ще има само при постигнати високи резултати, които включват спечелване на купата и възможно най-предно класиране в "А" група. Иванов намали драстично разходите след завръщането си на „Герена“ и премахването на бонусите на играчите бе една от първите му мерки. До момента през сезона "сините" получиха финансова инжекция само веднъж - при победата с 3:2 над Лудогорец на „Герена“. Тогава обаче премията дойде от председателя на Управителния съвет  Иво Тонев.

„7 дни спорт“: ЦСКА има срок до 17:00 часа днес да спаси 6 точки
ЦСКА има срок до 17:00 часа днес да плати 80 000 евро на мениджъра Франсиско Морено. Ако не го направи, ФИФА ще задължи БФС да отнеме 3 или 6 точки, по преценка на нашата футболна централа. Освен това от Борисовата градина ще трябва да платят 6000 швейцарски франка глоба и още 2000 разноски по такси за делото. Морено е осъдил ЦСКА във ФИФА през ноември миналата година за 80 000 евро. От ЦСКА обжалват без успех решението и получават срок до 5 март да се издължат на импресариото. В противен случай санкцията е стандартна - отнемане на точки. Морено има да получава пари по трансфера на десния защитник Нилсон през 2012 г.

„Меридиан Мач": Левски изкушава Антонио Аниете с трансферни права
Левски очаква тежки преговори с Антонио Аниете за новия договор на испанеца. Както „Меридиан Мач" първи съобщи, а след това и директорът Георги Иванов потвърди - „сините" стартират разговори за подновяване на контракта, който изтича в края на сезона. Левски трудно ще изкуши с пари Аниете. Според източници от „Герена" испанецът вече има солидна оферта от чужд клуб, откъдето му предлага 300 000 евро годишна заплата. „Сините" няма как да си позволят подобна сума и заради това ще атакуват Аниете с различни бонуси и клаузи. От Левски готвят да отстъпят на Антонио около половината от трансферните му права. Иначе казано, ако играчът преподпише, ще получи до 50 процента от парите при бъдеща своя продажба. Очаква се до месец да стане ясно дали Антонио Аниете ще остане на „Герена" и след лятото. „Сините" водят и преговори с Роман Прохазка, с когото е далеч по-лесно да се споразумеят. Все още не се знае дали Левски и Владимир Гаджев, който също е с изтичащ договор, въобще ще стартират преговори за нов контракт. Междувременно стана ясно, че днес Управителния съвет на Левски ще заседава отново извънредно. Причината пак е европейският лиценз на клуба, който продължава да е под голяма заплаха.

„Тема спорт”: Маркиньос остава резерва срещу Берое?

Халфът на ЦСКА Маркиньос може да остане на пейката в предстоящото домакинство на Берое. Причините за това са две. Първата е, че бразилецът изпитва болки, които не му позволяват да води нормален тренировъчен процес. Стара негова травма се е обадила отново в началото на седмицата и в момента Маркиньос тренира на облекчен режим. От щаба на „армейците“ заявиха, че той може да остане резерва в двубоя в събота. Срещата с Берое в Борисовата градина е с начален час 17:00. Стойчо Младенов обаче има още един аргумент, за да остави бразилеца на пейката. 32-годишният халф бе един от най-слабите при загубата от Локомотив Сф (0:2). Той бе пълен фигурант както в атака, така и в защита и вместо да помогне с опита си, Маркиньос се "скри". Младенов има готов вариант за заместник на бразилеца в лицето на 30-годишния Марио Бръкляча. Очакваше се хърватинът да дебютира още миналата седмица в "Надежда", но в крайна сметка остана неизползвана смяна. Вместо него Стойчо Младенов избра за вътрешен халф до Маркиньос нигериеца Сънди. Сега обаче Бръкляча има немалък шанс да дебютира за ЦСКА, и то като титуляр. Още един футболист е с проблеми след двубоя с Локомотив (Сф). Това е нападателят Стефан Николич. Той е играл с травма срещу „железничарите“ и включването му е било рисково. Младенов обаче се видя принуден да го пусне на терена поради липсата на агресия в офанзивен план. Черногорецът написа вчера във Facebook: "Дано болките отшумят до събота и да мога да играя". Двама пропускат срещата с Берое заради червени картони - Апостол Попов, който така или иначе е със статут на резерва, и Луис Соарес. Той ще бъде заменен по лявото крило най-вероятно от Неманя Милисавлевич. Шансове да попадне в стартовия състав има и анголецът Амансио Фортеш.

„Тема спорт“: Пламен Крумов започна със Славия
Доскорошният защитник на Левски Пламен Крумов се присъедини към подготовката на Славия, съобщава „Тема спорт“. 29-годишният футболист е свободен агент, след като се раздели със "сините" по взаимно съгласие през януари. Крумов бе  пред трансфер в ЧФР Клуж, но Румънската федерация не позволи на клуба да картотекира нови играчи. Това осуети преминаването му там. В последните дни бранителят се готвеше самостоятелно, но вчера е взел участие в заниманието на "белите". През есента той изигра 18 мача за Левски в "А" група и за купата, в които не успя да се разпише. Очаква се, ако в близките дни не се появи оферта от чужбина, Крумов да парафира със Славия. Интерес към него имаха още два български отбора - Черно море и Локомотив (София).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки