Балъков: Искам Литекс да бъде фактор

Срещу Лудогорец показахме, че може и с по-малко пари, добави наставникът на "оранжевите"

Балъков: Искам Литекс да бъде фактор

Красимир Балъков сподели, че би желал проектът "Литекс" да бъде дългосрочен и че има желание да бъде част от него максимално дълго време.

Наставникът на ловчанлии коментира още представянето на неговите момчета в последните два мача срещу Лудогорец - за първенство и за купа, където те записаха успех с 1:0 и нулево равенство.

"С победата и равния срещу Лудогорец доказахме, че и с по-малко финансови средства може да има резултати. Основата е изградена. Редът, дисциплината, тактическата постройка - също. Сега трябва да работим върху креативността и реализацията на положенията, които създаваме", каза специалистът в интервю за Нова тв.

"Вкарахме Недялков в средата на терена, защото имахме контузени, но аз отдавна имах тази мисъл в главата. Той има всички качества на един модерен халф, който играе и в офанзивната, и в дефанзивната фаза. Винаги когато играчът разбира за какво става въпрос, е голямо богатство, когато може да играе в различни схеми. Ние в края на миналия сезон имахме възможност да изпробваме някои неща. Това го сторихме срещу Черно море и Левски Това е богатство за младите играчи и опит. Като треньор се стремя към много неща, но всичко става крачка по крачка. Мисля, че за 6 месеца направихме основа, върху която сега футболистите стъпват", сподели още Балъков.

"Имаме още два мача, за да се види дали ще сме в топ б. На мача с Марек теренът и условията няма да са перфектни.Там трябва да се покаже характер и мотивация, за да имаме успех. Разбира се, нужно е и постоянство. Ако футболистите се научат на това, ще имат успехи. Ние работим по концепция и схема, която смятаме за най-добра за Литекс. Виждате, че едни чужденци си отиват, идват други. Ние се опитваме да не правим грешки с трансферите на чужди играчи. Тази практика е такава отпреди да дойда аз", каза треньорът на оранжевите.

"Не аз ще превърна този проект в дългосрочен, а клубът. Аз съм един елемент от пъзела. И работя, за да се случат неща, каквито станаха в Разград. Дори и да не съм треньорът, който ще изведе Литекс до тези висини, искам отборът да бъде фактор в България", завърши Балъков.
Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки