Кака, Вия, Джерард, Лампард и Джовинко трябва да направят МЛС по-атрактивна

Пет нови лица, големи звезди на футбола в Европа, се местят в САЩ в юбилейния 20-и сезон, в който ще участват 20 отбора

Кака, Вия, Джерард, Лампард и Джовинко трябва да направят МЛС по-атрактивна

След като американската футболна Мейджър-лига постигна в последната минута споразумение за нов колективен трудов договор и стачката беше избегната, тя очаква може би най-интересния си сезон. Пет нови лица, големи звезди на футбола в Европа, се местят в САЩ в юбилейния 20-и сезон, в който ще участват 20 отбора.

Двата нови отбора в първенството - Ню Йорк Сити и Орландо Сити, по ирония на жребия ще открият сезона на вече разпродадения до краен предел 62-хиляден стадион Ситрус Боул в Орландо. Мачът ще противопостави бившия полузащитник на Милан и Реал (Мадрид) Кака и Давид Вия, играл до скоро в Барселона и испанския национален отбор. Но те са само двама от петте големи звезди, които Лигата привлече на принципа на Дейвид Бекъм- играчи, за които таванът на заплатите не важи.

Никога нов отбор в Лигата не е печелил шампионата още в първия си сезон, а и тази година за основен фаворит е сочен Лос Анджелис Галакси, който гледа към шестото си шампионско отличие. Те обаче загубиха най-популярния местен футболист Ландън Донован, който в края на миналата година се отказа от играта и през новото първенство ще разчитат основно на ирландеца Роби Кийн да бележи голове. Вече 34-годишният бивш играч на Тотнъм все още има точен мерки- 53 гола в 84 мача за Галакси във всички турнири, а от 2011-а година насам е спечелил три титли.

Стивън Джерард ще се присъедини към футбола в САЩ след края на сезона във Висшата лига и ще носи до последно фланелката на Ливърпул. Емблематичният играч на "червените" от Анфийлд ще заиграе в Ню Йорк Сити от юли. Там ще бъде и партньорът му в халфовата линия на националния отбор на Англия Франк Лампард, който в момента е под наем в Манчестър Сити. Канадският Торонто, който въпреки сериозните инвестиции не може да направи пробив и дори да влезе в плейофите, ще се опита тази година да подобри класирането си с италианския национал Себастиан Джовинко, който идва от Ювентус. Сиатъл Соундърс също заслужава внимание с американския национал Клинт Демпси и нигериеца Обафеми Мартинс.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки