Петър Пенчев: Ние сме Ботев и излизаме само за победа

Наставникът на „канарчетата” се надява да разбие статистиките и да донесе първи успех на „жълто-черните” от 21 години на „Лаута”

Петър Пенчев: Ние сме Ботев и излизаме само за победа
Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Петър Пенчев сподели, че тимът му ще излезе за победа в предстоящото градско дерби с Локомотив. Наставникът на „жълто-черните” се надява възпитаниците му да отговорят подобаващо на очакващата се агресия от домакините.

Двубоят на „Лаута” е в неделя от 13:30 часа.

„Готвим се нормално за мача. Има още два тренировъчни ни до дербито. Уважаваме отбора за Локомотив за това, което постигна през първенството, но нашите цели са такива че нищо друго освен победа не ни устройва. Ще се постараем да се представим максимално добре и да затвърдим добрите впечатления от първата среща, която изиграхме, и да отговорим в максимална степен на взискателната публика. Да покажем ценности като мъжество, характер, отдаденост и една качествена игра”, сподели Пенчев.

„Агресията е нещо положително във футбола. Още от първия ден, в който работим, също се стремим във всяка една тренировка и контрола точно към това качества, така че се надявам натрупването през тези два месеца да окаже ползотворно влияние и в този аспект от играта да не отстъпваме на Локомотив”.

„Локомотив със Спас Делев има доста острота в атака, но има и слабости, които обаче ще коментирам с футболистите. Мисля, че и двата отбора имат достатъчно качества и че ще стане един добър мач, който да бъде едно бижу на кръга, който предстои”.

„Излизайки на терена, няма да мислим за победата. Футболистите трябва да бъдат концентрирани върху задачките, които ще им бъдат поставени. Резултатът ще бъде следствие от задачите, които ще им бъдат поставени”.

„Не ме притеснява теренът. Футболът за това е интересен, че играем и при високи, и при ниски температури, понякога на добри терени, понякога и на разкаляни”.

„Много е важно да проявим психическа устойчивост, която ще бъде от голяма важност за крайния изход от мача. Не се притеснявам, че някои от по-неопитните играчи ще прегорят, ние постоянно работим върху това. Ние сме Ботев (Пловдив) и винаги играем за победа”.
„Има желание за победа след отпадането за Купата и се надявам да не намаля до деня на мача”.

„Единствено Станислав Дрянов имаше лек проблем в глезена след мач на дублиращия отбор. Момчил Цветанов тренира от началото на седмицата с отбора и останалите са здрави”.

„Феновете са много важна част. Наскоро четох едно интервю на един много добър треньор, където той казваше, че за да караш автомобил във Формула 1, трябва да си в зоната на червеното, така че за тази зона отговарят феновете. Мисля, че наистина ще окажат добро влияние”.
21 години Ботев не е побеждавал на „Лаута”, но Пенчев ще се опита да промени тези цифри.

„Надявам се след неделя статистиката да е различна. Не съм си водил личен баланс срещу Локомотив. Като футболист имам и победи и загуби. Като треньор – веднъж загубихме веднъж на стадион „Локомотив”, но тогава бяхме в много тежка ситуация”.
НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки