Петър Петров с престижно класиране в Тайланд

Уикендът за Петър Петров в Тайланд започна с високи температури и влажност на въздуха, трудно и специфично трасе, редуващо меки и твърди отсечки, твърде поляти завои и прашни прави

Петър Петров с престижно класиране в Тайланд
Уикендът за Петър Петров в Тайланд започна с високи температури и влажност на въздуха, трудно и специфично трасе, редуващо меки и твърди отсечки, твърде поляти завои и прашни прави. Свободната тренировка отреди 17-то време за нашия състезател. В тренировката за време Петров успя да подобри класирането си с 4 позиции и на квалификационния манш стартира от 13-та позиция. Квалификационния манш започна с „дружеска среща“ в първия завой (на снимката) в която взе участие и Петров, но в 14-те обиколки той успя да стигне до 16-та стартова позиция за двата манша в неделя. 
 

Без съществена промяна в атмосферните условия, в жегата на пистата Накхончаисри, Петър стартира добре, до осмата обиколка се намираше на 14-тата позиция след което двамата с миналогодишния шампион ЖордиТиксиер от Франция си устроиха страхотно преследване и Петър видя карирания флаг от позиция №10 със спечелени 11 точки. Вторият манш, вече при доста по „изровени“ условия по трасето, Петър след старта се движеше на 10-позиция, стигна до осмата след битка с Александър Тонков от Русия и в крайна сметка финишира девети с актив от 12 точки за манша, общо 23-за кръга  и осмо място в крайното класиране за кръга. В момента Петър е девети във временното класиране на Световния шампионат като следващият кръг ще бъде в Аржентина, Патагония на 29.03.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки