Българин №1 в света по мачове за сезона

Николай Бодуров с 51 срещи за Литекс, Фулъм и националния отбор до момента

Българин №1 в света по мачове за сезона
На Николай Бодуров отдавна у нас бе лепнато определението железен защитник. Трансферът на национала от „Литекс" във „Фулъм" обаче му даде възможност да докаже, че е най-издръжливият футболист дори в световен мащаб. Поне до момента.
 
Авторитетният немски сайт transfermarkt.de извади подробна статистика кои са играчите с най-много мачове до този етап на сезон 2014/2015. Тя обхваща общо 456 футболисти от различни по нива лиги на планетата, а №1 е Бодуров.
 
От началото на юли миналата година досега българският бранител има изиграни общо 51 срещи за „Литекс", английския втородивизионен „Фулъм" и националния отбор. След него се нарежда световният шампион с Германия Тони Кроос, който снощи можеше да се доближи на един мач от Бодуров при участие в двубоя на „Реал" срещу „Шалке 04" от 1/8-финалите на Шампионската лига.
 
Трети е австралийският вратар на белгийския „Брюж" Матю Райън (49). Както находчиво се майтапят от transfermarkt.de, това е може би единствената класация, в която Лионел Меси не е в топ 3, но аржентинецът все пак попада в десетката. Лидерската позиция на Бодуров в престижното подреждане той дължи както на смяната на отбора, така и на доброто си здраве и липсата на каквито и да са сериозни контузии.
Все пак определящ е трансферът на 28-годиш-ния защитник и обстоятелствата около бившия и настоящия му клуб. За родения в Благоевград футболист сезонът започна възможно най-рано. Причината - участието на „Литекс" още в I квалификационен кръг за влизане в групите на Лига Европа. На 3 юли „оранжевите" гостуваха на молдовския „Верис" и завършиха 0:0. С този мач започна маратонът на Бодуров, който се превърна в такъв заради ужасно дългия шампионат на Чемпиъншип. Във II ниво на футбола в Англия участват 24 отбора, което прави общо 46 кръга. Отделно българинът рита и в двете купи.
 

Показателно за чистата игра на Бодуров е фактът, че той има само 6 жълти картона в тези 51 мача и съответно не е бил наказван до момента. За съжаление, той едва ли ще задържи първото място, тъй като в Чемпиъншип остават 10 кръга, а националният има 2 евроквалификации. 

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

Лийдс и Груев се отдалечиха от промоция във Висшата лига (ВИДЕО)

Отборът на българина допусна изненадващо домакинско поражение

Десподов с голямо признание в Гърция

Наредиха го сред най-добрите крила в първенството

Официално: Петев вече не е треньор на Университатя

Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, с българина си тръгват още трима треньори

"Специален футболист е този български халф"

Хвалят Филип Кръстев в Нидерландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки