Ангел Григорчев спечели старта на Time Attack

Ангел Григорчев с Рено Клио спечели първия кръг на Time Attack в лудо състезание на писта „Дракон” край Калояново.

Ангел Григорчев спечели старта на Time Attack
Ангел Григорчев с Рено Клио спечели първия кръг на Time Attack в лудо състезание на писта „Дракон” край Калояново. Той записа най-доброто време за деня – 1:00.583 мин. и отвя конкуренцията с 0.480 сек. преднина пред втория Венцислав Станев с Мицубиши Ево 10. на трета позиция остана Паун Петров със Субару WRX STi с изоставане от 2.100 сек.
 
Заради валежите през целия ден и мократа писта зрителите на „Дракон” станаха свидетели на най-лудото състезание в историята на Time Attack. Григорчев даде заявка за първото място още в първата сесия, когато записа повече от 7 секунди и половина преднина пред втория. С течение на състезанието Венцислав Станев успя да подобри времето му, само за да го амбицира още повече и в последната сесия от деня Григорчев даваше все по-добри резултати, за да финишира за 1:00.583 мин.
 
„Ние на това състезание дойдохме в общи линии да тестваме колата, а не с идеята да пачелим. Все пак сме доволни. Условията бяха много тежки. В нашата група имаше прекалено много участници и аз реално не успях да направя чиста обиколка. Доволен съм от карането, от времената. Времето беше много тежко, нещата се случваха на момента и не зависеше нищо от нас. За втория кръг сме много зависими от метеорологичните условия”, заяви Ангел Григорчев, големият победител от първия кръг на Time Attack.
 
В състезанието участваха 60 пилоти, като сред най-атрактивните бе молдовецът Максим Маковей, дошъл с Порше Панамера. „Организацията и всичко около състезанието беше добре. Единственото неприятно нещо беше времето и непрестанният валеж. На пистата имаше локви, което в моя случай беше проблем, защото колата ми е по-тежка от останалите. Все пак съм доволен, защото с всяка сесия подобрявах времето си и може би при още една щях да влезна в тройката”, заяви Маковей.
 
Вторият кръг на Time Attack ще се проведе още утре, също на пистата „Дракон”.  „Много трудно състезание, предвид метеорологичните условия и хилядите проблеми, които произтекоха от неспиращия цял ден дъжд, но в мен остава и нотка на удовлетворение, защото битката беше много оспорвана, времената постоянно се подобряваха с всяко излизане на пистата на пилотите и се надявам утре да стане още по-интересно, защото прогнозите са за много по-хубаво време и очакваме пистата да изсъхне”, заяви организаторът на състезанието Искрен Иванов.
 
Генерално класиране след 1-вия кръг
 
1. Ангел Григорчев 1:00.583 мин.
2. Венцислав Станев            1:01.036
3. Паун Петров 1:02.683
4. Симеон Симеонов 1:03.208
5. Деян Пешев 1:03.684
6. Росен Костов 1:04.035
7. Димитър Акабалиев 1:04.381
8. Максим Маковей 1:04:831
9. Владислав Михайлов 1:05.133

10. Борислав Петров 1:06.227 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки