Стойчо Стоев: Не приличахме на отбор и извадихме късмет, че не загубихме (+ВИДЕО)

„Нормално е Гонзо да е ядосан. Няма човек в клуба, който да не е”, каза треньорът на Левски след 1:1 с Хасково

Стойчо Стоев: Не приличахме на отбор и извадихме късмет, че не загубихме (+ВИДЕО)

„Не приличахме на отбор и заслужавахме да загубим.”

Това каза Стойчо Стоев, след като Левски направи домакинско равенство 1:1 с последния в класирането Хасково, съобщи репортер на Novsport.com. „Сините” започнаха изключително неубедително мачовете си във втората плейофна шестица и дори можеха да загубят, ако не бяха добрите изяви на техния вратар Боян Йоргачевич.

„Един отбор се гради, когато излизаш за победа и показваш, че си Левски. Извадихме късмет, че не загубихме. Като цяло за мен това, което видях днес, е едно пълно разочарование. Нямаше организация нито в защита, нито в нападение. Владеехме топката, без да знаем какво да я правим. Хасково съвсем заслужено можеха да спечелят”, каза той, а после бе запитан защо „сините” не бяха мотивирани.

„Това, че сме във втората шестица, не е оправдание. Ние сме го докарали дотам, играчите са професионалисти и трябва да играят максимално във всеки мач. Втората шестица, втората шестица. До края имаме много мачове и футболистите трябва да са готови, да играят на ниво! Почувствах се обиден от поведението на състезателите, защото ги предупреждавах, че за нас всеки мач е важен. Затова бях доста ядосан, защото все едно нищо не бях говорил през седмицата. За мен това поведение не е приемливо.”




„Нека не бързаме с генерални изводи, мачът бе изключително лош за нас. Не бива сега да тръгваме в насока кои състезатели ще бъдат важни за нас и кои не. Работата си е работа, по-важно е какви са сърцата. Когато имаш желание да се изявяваш, когато имаш спортна злоба, манталитет и характер, това ти помага в самия мач. Днес ние много куцахме в това отношение.”

Ще играе ли Левски контрола в паузата за националните отбори?

„Ние оставаме с 14 човека, защото имаме национали и контузени, така че контролата се обезсмисля. На всички е ясно, че с финансова стабилност, даден треньор може да си позволи и по-качествени футболисти, но ние в момента я нямаме тази възможност и затова трябва да се справяме с наличните играчи.”



Имат ли шанс „сините” срещу Лудогорец в полуфиналния сблъсък за купата на България?

„Предстоят ни два сериозни мача. Хубавото е, че има прекъсване и ще трябва да рабзерат играчите, че всеки мач е важен. Изхождайки от днешния двубой е ясно, че трудно ще се противопоставим на Лудогорец. Ще променим някои неща, за да може в полуфинала да излезем по съвсем различен начин. Предполагам, че Минев и Белаид ще бъдат готови дотогава.”






„Аз нямам чак толкова много опции. Имам двама нападатели и трима външни халфове. Един Бедоя и един Аниете, другите са ни юноши. И да искам да направя някакви промени, нямам чак такива опции. Днес можех да избирам дали да заиграя с двама нападатели или да оставя Аниете, който не се справя много добре на фланга. Днес няхме идея в последните 20-30 метра. Взимахме грешни решения, макар да се опитвахме да играем нападателно. Контролирахме топката, но нямаше смисъл от това, защото направихме много непредизвикани грешки.”



За лошото настроение на Георги Иванов след ремито с Хасково:

„Нормално е Гонзо да е ядосан. Няма човек в клуба, който да не е. Дори и футболистите го осъзнават, но трябваше да направят това преди мача. Предполагам, че те за себе си ще си извадят изводите, все пак са умни момчета. Трябва да излезем от тази ситуация. Аз не съм от хората, които правят трагедии след един мач, но играчите трябва да разберат, че такова поведение в клуб като Левски е необсянимо. Каквото и разочарование да има, а такова има у всички, не трябва да се стига до подобни мачове. Изключвам един двама играчи, останалите съвсем не стояха добре.”



Дали липсата на премии влияе на „сините” и на тяхното представяне?

„Ние и досега не взимахме премии, не е това причината. Възмможно е да е имало някакво подценяване, но за мен това не може да се прави, срещу който и да е. Защото всеки излиза на терена с мисъл да се представи добре, така че това не ни оправдава. Надявам се това да е най-слабият ни мач и оттук-нататък да се представяме добре. Трябва да се раздваме във всеки мач. Днес излязохме с мисълта, че двубоят ще е лесен, а в крайна сметка извадихме късмет, че не го загубихме”, допълни той и отказа да коментира оставката на Стойчо Младенов като треньор на ЦСКА.

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки