„Ел Класико” решава съдби (ВИДЕО)

Анчелоти най-вероятно ще си тръгне при загуба на Реал от Барселона

„Ел Класико” решава съдби (ВИДЕО)

За малко повече от два месеца всичко се промени за Луис Енрике и Карло Анчелоти. Ролите на двамата се обърнаха в навечерието на Ел Класико. До такава степен, че евентуална нова загуба на "Ноу Камп" днес в дербито ще остави Реал на 4 точки зад лидера и може да ускори уволнението на италианския специалист.

На 4 януари, след като Барса загуби с 0:1 на "Аноета" и пропусна да измести мадридчани от първото място в класирането, дните на Лучо начело на каталунците изглеждаха преброени. Треньорът бе засипан с критики, тъй като остави Меси и Неймар на пейката и загуби контрол върху отбора. На следващия ден Лео избяга от откритата тренировка, разочаровайки многото малки деца, които се бяха събрали да го наблюдават.

Отношенията между аржентинеца и Луис Енрике не бяха никак добри и дори се заговори, че Бълхата е дал ултиматум на президента Бартомеу да го уволни. Позицията на Луис Енрике се разклати още след 0:0 с Хетафе преди Нова година. Мнозина очакваха, че Лучо няма да остане още един сезон, някои прогнозирах още по-бързо уволнение, но намесата на капитаните на Барса, водени от ветерана Шави Ернандес, успокои ситуацията и позволи на отбора да влезе в силна серия от резултати и добра игра. Скандалите на "Ноу Камп" останаха само лош спомен.



В същото бреме Анчелоти нареди 22 поредни победи начело на Реал Мадрид и за първи път в историята на клуба спечели 4 трофея в рамките на една календарна година. Мадридските медии изпадаха в екстаз след всяко представление на Белия балет. Реал се представяше на ниво във всички турнири и нямаше кой да спре похода на Роналдо и компания. Сияещ от щастие, Флорентино Перес вече подготвяше продължаването на договора на Анчелоти. На "Бернабеу" бяха готови да позлатят италианския наставник, но след загубата от Валенсия на 3 януари Реал Мадрид се срина, започна да играе слабо и столът на Карлето изведнъж се разклати.

Разгромната загуба 0:4 от Атлетико М, отпадането от дюшекчиите за Купата на краля, равентвото с Виляреал 1:1 на „Бернабеу" и пораженията с 0:1 от Атлетик Б и с 3:4 от Шалке 04 в Шампионската лига вбесиха ръководството на Кралския клуб. За да гаси пламъците на "Бернабеу", Флорентино Перес два пъти трябваше да влиза в съблекалнята и свика извънредна пресконференция. Предложението за нов договор на Анчелоти не само събра прах, но и бе хвърлено в кофата. Реал Мадрид играе неузнаваемо през 2015 година и в офисите на Кралския клуб губят търпение. Контрактът на Карлето е за още един сезон, но към този момент по-скоро едва ли ще бъде изпълнен. Зинедин Зидан, който в момента води дубъла, вече е бил предупреден, че може да се наложи да поеме отбора още преди края на сезона. Зизу изглежда е избраният човек за наследник на Анчелоти.

Поне такива са намеренията на Флорентино. Фернандо Йеро, който сега работи в щаба на Анчелоти, ще бъде дясната ръка на французина в новия щаб. В Барса пък Луис Енрике успя да превъзмогне кризата и ситуацията на "Ноу Камп" се Върна към нормалното. Силните игри през 2015 г. бетонираха Лучо на поста. Основната разлика между него и Анчелоти е в ротациите. Докато Карлето направи грешката да използва галактическия си състав до пълно изтощаване, Луис Енрике направи нужните ротации в състава и даваше почивка на основните си фигури. Така Реал М пристигна изтощен за решителния етап от кампанията, а играчите на Барса изглеждат в по-добра форма в подходящия момент.

„Ел Класико” стартира в 22:00 часа, пряко в ефира на F+, а посетителите на Novsport.com могат да го гледат на живо в секция „Актуално”, намираща се в горния десен ъгъл на сайта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки