Сензациите в пресата: ЦСКА покани Любо Пенев, Вальо Илиев става директор

Съмнения на „Герена“ за бойкот на играчите, плашат с чистка и глоби в Левски, трибуна „Моци“ готова за дербито с ЦСКА и още...

Сензациите в пресата: ЦСКА покани Любо Пенев, Вальо Илиев става директор

Сензациите в пресата днес, неделя, 22 март 2015 година:

„24 часа”: ЦСКА покани Любо Пенев, той се дърпа
Главният акционер в ЦСКА Александър Томов е провел предварителен разговор с Любослав Пенев да заеме овакантения от Стойчо Младенов пост на старши треньор. Бившият селекционер на националния ни отбор обаче не бърза да даде положителен отговор и иска да помисли няколко дни над офертата. Любо Пенев поискал гаранции, че клубът ще бъде осигурен финансово и без сътресения поне през следващия сезон, за да се заеме с отбора. Легендата на „червените“ не е поставял условия за своята заплата и бъдещите му помощници. Освен Пенев вариант за старши треньор, макар и временен, е директорът на детско-юношеската школа на ЦСКА Спас Джевизов. 60-годишният бивш топ реализатор два пъти бе начело на „червените“ - за последно през 2000 г. Споменава се и името на бившия защитник на тима от Борисовата градина Галин Иванов. Той води юношеската формация на тима и се справя доста добре. Бившият френски халф на „червените“ Беноа Кое също е опция за нов наставник на тима. С по-малки шансове са любимците на сектор „Г“ Методи Деянов и Владимир Манчев.

„Меридиан мач”: Вальо Илиев става директор на „Армията”

Новата власт в ЦСКА е решила да назначи за спортен директор Валентин Илиев. Защитникът се очаква в края на сезона да окачи обувките на пирона. Отдаденият на „армейската" кауза Илиев ще помага за развитието на отбора. Самият той вече е дал съгласието си да помогне на ЦСКА извън терена. Очаква се синът на Илия Вълов да работи в екип с фаворита за нов треньор Галин Иванов. Младият специалист е бил препоръчан от Димитър Пенев, който е гарантирал за качествата на Гальо. Бившият играч на ЦСКА жъне успехи в ДЮШ и отборите, които взима са от най-силните. Галин Иванов няма ПРО лиценз, за да води отбора. Докато младият треньор изкара необходимите документи, ще бъде назначен временен наставник. Дори самият Димитър Пенев е вариант, тъй като е готов да помогне в развитието на младите кадри. Новите собственици имат желание да развият собствени кадри, които да върнат славата на ЦСКА в България и Европа. Валентин Илиев и Галин Иванов ще минат и стаж в някой от големите клубове, където да трупат опит.

„Тема спорт”: Съмнения на „Герена“ за бойкот на играчите

Ръководството на Левски е изключително изненадано от безобразната игра на тима в домакинството на Хасково (1:1). Сините едва не загубиха от последния в класирането, като само добрите изяви на Йоргачевич в края на срещата ги спасиха от пълен резил. Шефовете не могат да си обяснят издънката срещу тим, който в двете си пролетни визити на „Герена" получи 11 гола от Левски (8 за първенство и 3 в мач за купата). На „Герена" дори са се усъмнили, че мотивацията на футболистите е паднала както от участието във втората шестица на първенството, така и заради тоталното безпаричие в клуба. Левскарите имат да взимат заплати за януари и февруари. В момента обаче всички налични средства се насочват към покриване на стари задължения, които касаят получаването на лиценз. Клубът се нуждае от около 800 хиляди лева, за да вземе такъв. Обратен ефект е имал и "Златният скункс" от предаването "Господари на ефира", който бе връчен на директора Георги Иванов. За назидание той бе сложил статуетката в съблекалнята на отбора. Треньорът Стойчо Стоев пък призна, че е обиден от отношението на играчите по време на мача с Хасково. Той посочи, че е доволен само от двама - вратаря Боян Йоргачевич и универсалния играч Роман Прохазка, който хвърлил много сили и в двете фази на играта.

„Меридиан мач”: Плашат с чистка и глоби в Левски

Разговори на висок тон и тежки тренировки - това очаква футболистите на Левски в паузата в иампионата. Треньорът Стойчо Стоев и спортният директор Георги Иванов са бесни от слабото представяне и подценяването на Хасково в скандалното равенство 1:1 у дома в петък. Те са се отказали от тежко конско веднага след срещата, но със сигурност на играчите няма да им се размине преди дебютното занимание за новата седмица. Сега те ще получат няколко дни да отдъхнат, а след това ще подновят тренировки. Шефовете обмислят различни начини, по които да бъдат наказани играчите. Треньорите са дали да се разбере, че футболистите се борят за мястото си в отбора до края на сезона и всеки, които допусне ново подценяване и срамно представяне, няма да остане в клуба. На „Герена“ ще градят отбор, който да се бори за титлата и не искат бездушници. Другата мярка, която обсъждат, са възможни парични санкции, макар това да е трудно на първо място, защото футболистите и в момента имат да получават забавени заплати, а премии за втората шестица не се предвиждат. Треньорът Стойчо Стоев ще води и индивидуални разговори с много от футболистите, като от гнева му няма да се спасят дори юношите. Треньорът е размахал пръст на младоците, особено след ужасяващото представяне на Мики Орачев и понижената форма на Божидар Краев. Стоев предвижда сериозни тренировки въпреки силно намаления кадрови потенциал заради многото национални в различните гарнитури.

„Меридиан мач”: Скандал! Връщат „сините” в топ 6
Голям скандал може да избухне в детско-юношеския футбол. Левски може административно да бъде върнат в Топ 6, макар по настоящите правилници да няма право да бъде там. Това е на път да се случи заради промени в правилника, за които съобщи „Виаспорт“. Те целят класиралият се на трето място дублиращ тим на Левски да остане да играе в първата шестица, за сметка на Локомотив (Сф). Евентуално подобно решение би било скандално, тъй като според правилниците на БФС, ако има разлика в класирането на мъжкия и дублиращия отбор на даден клуб, то дубълът играе в шестицата, в която се е класирал представителният тим. Дали обаче промените ще се извършат, все още не е ясно, а и би било изглеждало странно, с оглед на факта, че шампионата е в разгара си.

„Меридиан мач”: Трибуна „Моци“ готова за дербито с ЦСКА
Строежът на трибуна "Моци" може да бъде завършен през следващата седмица. Шампионите вече са на финалната права и се надяват да успеят да приключат изграждането на сектора преди дербито с ЦСКА. Двубоят с армейците е на 4 април от 20:00 часа. Ръководството иска трибуната, която е с капацитет 2355 места, да бъде открита непосредствено преди сблъсъка. Очаква се на събитието да пристигнат и фенове на Динамо Букурещ. Това бе съобщено преди време от Козмин Моци. Новата трибуна ще струва 4 милиона лева, като парите бяха осигурени от Община Разград. Наскоро градската управа осигури още 1 милион, който ще бъде инвестиран в останалата част от стадиона. Веднага след завършването на "Моци" ще стартира събаряне и изграждане на централния сектор на "Лудо-горец Арена". Цялостният проект ще струва между 20 и 25 милиона лева.

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки