Шампионът Лос Анджелис победи Ню Джърси в НХЛ

Анже Копитар вкара гол и направи още две асистенции за победата на шампиона Лос Анджелис с 3:1

Шампионът Лос Анджелис победи Ню Джърси в НХЛ
Анже Копитар вкара гол и направи още две асистенции за победата на шампиона Лос Анджелис с 3:1 като гост срещу Ню Джърси в двубой от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Андрей Секера и Тайлър Тофоли също се разписаха за Кингс, а отборът продължава да бъде извън зоната за плейофи в Западната конференция. Вратарят Джонатан Куик се отличи с 19 спасени шайби за Лос Анджелис. Скот Гомес беше точен в полза на Девилс, а съотборникът му на вратата Кори Шнайдер парира 30 удара. Ню Джърси може да пропусне директните елиминации в НХЛ за трети пореден сезон. Ветеранът Майк Ричардс се завърна в състава на Лос Анджелис.

В друга среща от НХЛ, играна тази нощ, Чикаго спечели с 3:1 като гост срещу Каролина. Андрю Шоу реализира две попадения в полза на победителите, а неговият съотборник Кори Кроуфърд спаси 43 удара. Блекхоукс е на четвърто място в Западната конференция. Патрик Шарп също се разписа в полза на победителите. Виктор Раск беше точен в полза на Каролина. Домакините отправиха 44 удара към вратата на Чикаго.

Отава надигра с 5:2 у дома състава на Сан Хосе. Мика Зибанеяд вкара два гола за отбора от Канада, който вече се намира в зоната за плейофите на Източната конференция. Това е седмата поредна победа за Сенатърс, а Алекс Киазон, Жан-Габриел Паго и Майк Хофман също бяха точни в полза на Отава. Джо Павелски и Крис Търни се разписаха в полза на Шаркс. Вратарят на отбора Анти Ниеми направи 32 спасявания. Решителна за крайния изход на срещата беше третата част, когато Отава реализира четири попадения.

Минесота победи с 2:1 като гост Торонто и спечели за девети пореден път далеч от дома. Поражението е шесто поредно за Мейпъл Лийвс. Чарли Койл и Томаш Ванек донесоха успеха в полза на Уайлд, докато точен за гостите беше Джейк Гарднър. С гол на Коуди Ийкън в края Далас победи драматично с 4:3 като домакин срещу Бъфало. Капитанът на домакините Джейми Бен се отличи с две попадения в срещата.

Резултатите от НХЛ:
Ню Джърси - Лос Анджелис 1:3
Каролина - Чикаго 1:3
Торонто - Минесота 1:2
Отава - Сан Хосе 5:2
Далас - Бъфало 4:3
Калгари - Колорадо 3:2
Едмънтън - Уинипег 1:4

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки