Кърнаре приема втория кръг от BG-X Ендуро шампионата

Стартовият списък ще наброява близо 80 пилоти на мотоциклети и АТВ, сред които и 5 дами

Кърнаре приема втория кръг от BG-X Ендуро шампионата

На 25 и 26 април из живописните райони около село Кърнаре, община Карлово, ще се проведе вторият кръг от BG-X Ендуро шампионата, който е и единственият републикански шампионат в дисциплината за момента. В екстремното състезание ще участват близо 80 мотоциклета и АТВ в следните класове: мотоциклети „Експерт“, мотоциклети „Стандарт“ (бившия клас „Хоби“), мотоциклети „Аматьори“, мотоциклети „Сеньор 40+“, АТВ „Експерт“, АТВ „Стандарт“ и клас „Жени“.


Ендуро Кърнаре се слави като един от най-тежките кръгове на първенството. За сравнение, ще припомним, че миналата година при „експертите“ стартираха 30 състезатели, а до финала стигнаха едва петима! Победител през 2014 г. стана 16-годишният Теодор Кабакчиев, който неотдавна грабна първото място и в първия кръг на BG-X Enduro шампионата в Кърджали в края на февурари т.г. Втори и трети миналата година бяха Велимир Йорданов и Михаил Митов.

Надпреварата в Кърнаре ще протече в два дни и се очертава да е изключително интересна. В събота ще се проведе навигацията за клас „Стандарт“, а състезателите в клас „Експерт“ ще зарадват феновете със зрелищен ендурокрос на затворен маршрут. Мероприятията ще завършат с атрактивен „хилклайминг“ (изкачване на стръмен наклон), който ще изстиска до краен предел възможностите на участниците. В неделя „експертите“ ще се опитат да преодолеят трудното 70 километрово трасе с GPS, а пилотите от клас „Стандарт“ ще карат ендурокрос.
Ендуро Кърнаре се провежда за четвърта поредна година и без съмнение ще бъде чудесна възможност да прекарате един нестандартен и изпълнен с адреналин уикенд.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки