Канадци поведоха след кратката програма при спортните двойки на световното

България няма участници на шампионата

Канадци поведоха след кратката програма при спортните двойки на световното

Канадците Мегън Дюамел и Ерик Радфорд поведоха след кратката програма при спортните двойки на световното първенство по фигурно пързаляне в Шанхай (Китай). Дюамел и Радфорд, които са бронзови медалисти от шампионата на планетата през миналата година, получиха за своето безупречно изпълнение оценка от 67.98 точки.

Втори пред родна публика са ветераните Цин Пан и Цзян Тун с личен рекорд за сезона от 72.59 точки. 35-годишните китайци участват на световно първенство за 16-и път в кариерата си. Канадците, които спечелиха пет турнира този сезон, водят убедително с близо 4.4 точки пред Пан и Тун. Трети са други представители на домакините Вънцзин Сюй и Цун Хан със 71.63 точки.

Европейските шампиони Юко Кавагути и Александър Смирнов (Русия) са четвърти до момента с най-добър резултат за сезона от 71.59 точки. В топ 6 са още Чън Пън и Хао Чжан (Китай) с 69.67 точки и Евгения Тарасова и Владимир Морозов (Русия) с 67.71 точки.

България няма участници на шампионата. Утре световното първенство продължава с кратката програма при жените и с волната програма при спортните двойки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки