Сензациите в пресата: Битка за власт на „Армията”, ЦСКА остава без лиценз, играчите с ултиматум

Петев залага на стила си от Лудогорец, Батков клони към даване на акциите, Галин подписа за година и половина с „червените” и още...

Сензациите в пресата: Битка за власт на „Армията”, ЦСКА остава без лиценз, играчите с ултиматум

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 26 март 2015 година:

„Тема спорт”: ЦСКА е на път да остане без лиценз заради битката за власт на „Армията”
Битката за власт в ЦСКА поставя под огромна заплаха придобиването на лиценз за следващия сезон. Преговорите между Томов, от една страна, и Инджов и Манджуков - от друга, прераснаха в публична разпра. И докато силният човек на "Армията" и бизнесмените си гонят интересите, ЦСКА може да пострада много сериозно. Клубът има броени дни, за да плати сериозни суми, свързани с лицензирането. По думите на Александър Тодоров техният размер е 800 000 лева, но според информация на "Тема Спорт" сумата е по-голяма. Очевидно е, че настоящото ръководство няма готов план, по който да осигури средствата, а тепърва започва да търси пари. До крайния срок за плащанията - 31 март, вторник, остават само 4 работни дни и времето сериозно притиска Томов и Тодоров, като изобщо не е сигурно, че те ще обезпечат необходимата сума. От друга страна, Инджов и Манджуков ясно показаха, че нямат намерение да осигурят помощ за лицензирането, докато не се разберат за акциите. Но с това проблемите на клуба не се изчерпват. От вчера играчите вече чакат две месечни възнаграждения - за януари и февруари, и започват да губят търпение. Част от тях са изразили готовност да прекратят договорите си заради просрочените заплати. Подобен ход се върти в главите на няколко от чужденците и не е изключено днес или утре да има разтрогнати договори заради просрочието на заплатите. Така ЦСКА се намира в пашова ситуация, като е притиснат не само от надвисналото лицензиране, но и от задълженията към играчите, които могат да се разбягат и отборът да бъде тотално разбит. Евентуално бягство на футболисти съвсем ще влоши хаоса на "Армията", а и ще бъде тежък удар в спортно-технически план. Вчера в Борисовата градина се събраха двайсетина привърженици на ЦСКА. Те очакваха някой от ръководството да се появи и да даде обяснение за случващото се. Александър Томов обеща да бъде на стадиона, но това не се случи, като той се покри, притеснен от реакцията на феновете спрямо него. Томов бе очакван от 40 журналисти на "Армията". Вместо него се появи Тодоров, който все пак внесе известна яснота. Обстановката в клуба обаче остава много напрегната, а времето за действие е съвсем кратко. При ново отнемане на лиценза реакцията от феновете ще е изключително сериозна... "Декларирам, че ако го няма Томов в ЦСКА, всички мои клиенти са готови на отсрочка за други собственици", написа Радостин Василев на личния си профил във Фейсбук.

„Меридиан мач“: Оставиха ЦСКА в боклука

Фамилиите Инджови и Манджукови направиха остър завой в плановете си спрямо ЦСКА и се отметнаха от поетия ангажимент да уредят евролиценза на клуба. Те обявиха, че не искат да участват във фарса на Александър Томов и с мотива, че не са получили нужните финансови документи, се отказаха от постигнатата договорка с политика. Според нея трябваше да поемат управлението. Хаосът в клуба става пълен и заради това, че според договора за заем между Томов, Манджуков и Инджов, на 31 март последните двама, така или иначе, ще придобият контролния пакет акции. В цялата ситуация Томов и Сектор Г съзряха заговор, който цели личната дискреминация на настоящия мажоритарен собственик и препродажба на клуба, след като той бъде взет на безценица.

„Тема спорт”: Петев залага на стила си от Лудогорец

България ще копира стила на Лудогорец от времето на Ивайло Петев в евроквалифи-кацията с Италия в събота. Селекционерът е решен в дебюта си да заложи на тактика и постройка, близка до тази, налагана при престоя му в Разград. Това означава, че трикольорите ще започнат със схема 4-2-3-1, която бе налагана и от бившия треньор Любослав Пенев. Съществената разлика в нея ще е липсата на типичен централен нападател. Ел Голеадор предпочиташе тежък таран като Андрей Гълъбинов, който сега не е повикан, докато Петев е привърженик на играта с по-ниски, технични и подвижни футболисти тип Емил Гъргоров.  Затова и донякъде изненадващо Бадема, който бе сред любимците му в Лудогорец, не попадна в сметките за евроквали-фикацията с Италия на "Васил Левски". С оглед това на върха на атаката в събота се очаква да бъде футболистът а Кубан Ивелин Попов. Тази позиция не е чужда на Попето, който в няколко мача е заемал ролята на централен нападател, най-вече при престоя си в Литекс. Както е известно, досега в националния той беше използван като ляво крило. Все пак в дните до мача Петев ще обмисли и възможността нападението да бъде водено от Божинов. Малко е вероятно обаче 29-годишният футболист на Тернана да попадне в сметките на селекционера от първата минута. По-скоро той ще се появи през второто полувреме. Другата дилема пред специалиста е кой да действа като ляв външен полузащитник. Вариантите са два - Михаил Александров и Александър Тонев. Последният все още няма официален мач за Селтик през календарната 2015 година и дори бе пратен от Рони Дей-ла да рита за дубъла на детелините. За последно Тонев записа официален мач през декември, когато се появи като резерва срещу Мъдъруел. Именно затова шансовете на 25-годишния футболист да попадне в стартовите единайсет не са много големи. Най-вероятно Петев ще избере Михаил Александров, който се намира в далеч по-добър игрови ритъм. На вратата почти сигурно Владо Стоянов ще бъде предпочетен пред Ники Михайлов.

„Тема Спорт“: Играчите с ултиматум към ръководството
Ситуацията в ЦСКА ескалира през вчерашния ден. Битката за власт на „Армията" постави клуба в партер в момент, когато има да се плащат дългове, свързани с лицензирането, а на играчите се дължат по две заплати и 8 премии. Вчерашната тренировка на червените е била пред провал, като след куп увещания от новия щаб футболистите все пак са склонили да проведат заниманието, макар и в минорно настроение. Още днес може да има състезатели, които да подадат молби за разтрогване на договорите си. Играчите са заявили, че ако не им се плати дължимото, няма да пътуват за контролата в Македония, която е предвидена за събота. Настоящата власт на „Армията" в лицето на Томов и Тодоров и кандидатите за собственици - Инджов и Манджуков, се замеряха с декларации вчера в защитаване на интересите си по сделката. Защо е всичко това? Много просто. Става въпрос за едни милиони, които един човек иска, а друг отказва да му плати.

„Тема спорт”: Галин подписа за година и половина

Договорът на новия треньор на ЦСКА Галин Иванов е за година и половина, разбра "Тема Спорт". Контрактът е бил подписан във вторник. Иванов никога не е водил мъжки отбор, като досега бе треньор на набор '98 в школата на армейците. Галин отказа да коментира ситуацията в ЦСКА преди вчерашната тренировка на "Армията". Неговият помощник Владимир Манчев поясни: "Не ни е забранено да говорим, но просто няма какво да ви кажем". В същото време директорът на школата Спас Джевизов обяви в студиото на Канал 3, че треньорите в ДЮШ са получили по 3 заплати. Те обаче чакат още половин дузина възнаграждения. Работа в школата пък ще започне бившият халф на Левски, Литекс, Черно море и редица други родни отбори Атанас Борносузов. Той прекрати кариерата си през 2013 г. 35-годишният Борносузов е решил да се насочи към треньорството и вероятно  ще поеме някой от детските набори на ЦСКА. "Смятам, че Галин Иванов е треньор, който може да изгради млад и перспективен отбор. Уверен съм, че той няма да се провали", коментира директорът на ДЮШ Спас Джевизов.

„7 дни спорт“: Батков клони към даване на акциите
Драмите около прехвърлянето на акциите на „Левски" ще приключат днес на УС на клуба. Както е известно, от тръст „Синя България" заявиха, че ако собственикът Тодор Батков не им предаде собствените си акции, феновете ще напуснат управленския орган в клуба. Крайният срок, който обявиха от организацията, е днес и след края на редовното заседание на УС решението на конфликта ще бъде обявено официално. Противно на повечето прогнози, е много вероятно Тодор Батков да се съгласи с предложението ултиматум и да предаде акциите си на феновете. Към момента личният актив на Батков в „Левски" е малко над 18 милиона ценни книжа.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки