Льов и футболистите спокойни след равенството с Австралия

Германските феновете - притеснени

Льов и футболистите спокойни след равенството с Австралия

Макар и германските фенове да останаха смутени и разочаровани от представянето на националния им отбор в контролата с Австралия, старши треньорът Йоахим Льов и футболистите от тима запазиха спокойствие и заявиха, че поводи за притеснение няма. Пред препълнените трибуни на стадиона в Кайзерслаутерн Германия се добра до равенство 2:2 с далеч по-скромния тим на Австралия с гол в последните 10 минути на резервата Лукаш Подолски.

"Факт е, че не изиграхме най-добрия си мач. Не всички идеи, които имахме, успяхме да осъществим. Резулататите в контролните мачове обаче не са толкова важни", каза Льов на пресконференцията след срещата. По думите му влияние върху представянето на отбора е оказала и самолетната катастрофа в Алпите, при която загинаха 150 души. "Изказвам съболезнованията си на семействата на жертвите. Този инцидент разтърси всички в отбора дълбоко, в последните два дни нямаше как да мислим за футбола", добави 55-годишният специалист.

Илкай Гюндоган, един от завърналите се в състава на Бундестима, заяви, че проблемите са дошли най-вече от бавното връщане в защита, което е позволило на австралийците да организират опасни контраатаки. "В неделя ще играем по-добре, бъдете сигурни. Ще нападаме така, както го сторихме днес, но със сигурност ще подобрим представянето си в защита", каза халфът на Борусия Дортмунд. В неделя Германия гостува на Грузия в Тбилиси в мач от евроквалификациите. Световните шампиони се намират на второ място в групата си със 7 точки, колкото имат и третият и четвъртият Шотландия и Ирландия. Лидер в класирането е Полша с 10 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки