Сензациите в пресата: Любовни драми редят състава на България

И още: "Безяк няма да остава в Лудогорец", "Стоев недоволен от атаката"

Сензациите в пресата: Любовни драми редят състава на България

Сензациите в българските спортни издания от днес, петък, 27-и март 2015 година:

 

"Меридиан мач": Любовни драми редят състава на България

 

Любовните драми в живота на трима национали вероятно ще ги оставят на резервната скамейка в европейската квалификация срещу Италия, което е утре от 21:45 часа на стадион „Васил Левски”. Валери Божинов, Николай Михайлов и Владимир Гаджев преживяха катаклизми в личния си живот, а това се отразява на представянето им на терена. Това пък ще накара селекционерът Ивайло Петев да избере други играчи в титулярния състав срещу "Скуадра адзура".

 

Николай и Валери първо размениха жените си Алисия и Николета Лозанова, а сега и двамата са без половинки. Разделите стоплиха отношенията помежду им, но това не се отразява положително на играта им на терена. Двамата не могат да спечелят битката с преките си конкуренти за място в състава. Гаджев пък загуби формата, която демонстрира през есента и за мнозина най-важната причина се крие в психологическото разколебаване покрай развода с дългогодишната си половинка Лили.

 

"Тема спорт": Безяк няма да остава в Лудогорец

 

Роман Безяк продължава да се отдалечава от Лудогорец, разбра "Тема Спорт". Нападателят вече усилено работи по трансфера си в друг клуб. Словенецът има договор с разградчани до края на настоящия сезон. От ръководството на няколко пъти изразиха желанието си да го задържат в състава. Преговорите през януари, а след това и в края на февруари удариха на камък. Въпреки че от клуба склониха да увеличат драстично заплатата на играча, стига да парафира за три сезона. Безяк обаче отново не се съгласи. Една от причините за отказа му бе липсата на достатъчно рентабилна изходяща трансферна политика от страна на клуба. Не е тайна, че таранът държи да направи следващата стъпка в кариерата си - по-сериозен европейски клуб, а според него това не може да се случи, ако преподпише.

 

Преди няколко дни Безяк бе повикан в националния отбор на Словения за евроквалификацията със Сан Марино утре и контролата с Катар във вторник. Първоначално бившият играч на Целье не бе в списъка на Сречко Катанец, но малко по-късно името му бе включено в групата.

 

Очаква се голмайсторът на Лудогорец в Европа да използва престоя в родината си, за да се види с мениджъра си и да обсъди възможностите за продължаване на кариерата си. Не е изключено дори Безяк да се срещне с представители на клубове от Германия и да преговаря за личните си условия. Преди време интерес към тарана имаше от страна на лидера във втора Бундеслига Инголщад u от елитния Вердер.

 

До момента през настоящата кампания нападателят има 11 мача в „А“ група, в които е реализирал едва 2 попадения.

 

Лудогорец вече работи по привличането на нов централен нападател. Шампионите със сигурност ще вземат човек на тази позиция, тъй като е възможно да се разделят и с Юнес Хамза. Тунизиецът разочарова след идването си от Ботев и поне засега не успява да оправдае платените за него над 400 хиляди евро. Заради това не е изключено през лятото той да бъде продаден.

 

"7 дни спорт": Стоев недоволен от атаката

 

Треньорът на Левски Стойчо Стоев има сериозни забележки към нападението на тима. Става въпрос не само за двамата централни нападатели Лукаш Гикиевич и Валери Домовчийски, а и към крилата Либан Абди, Луис Педро и Божидар Краев.

 

Столичани са ялови в атака, като срещу Хасково се отчетоха само с едно попадение. Това, разбира се, ядоса треньорът, който дори направи смяна на почивката и извади Валери Домовчийски, за да пусне Лукаш Гикиевич. Двамата централни нападатели нямат гол в последните три двубоя, което си е проблем. Те не можаха да вкарат на Марек, Хасково и Лудогорец.

 

Стойчо Стоев е бивш нападател и знае добре къде е проблемът на Домовчийски и Гикиевич и ще се опита да го разреши до подновяването на първенството. Левски е длъжен да победи Черно море, а след това предстоят и мачовете за купата срещу Лудогорец.

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки