Колев: Тръстът е по-богат от Левски и това е трагедията (+ВИДЕО)

„За много хора Гонзо стана инженерчето, а Наско Сираков – Раев”, каза той

Колев: Тръстът е по-богат от Левски и това е трагедията (+ВИДЕО)

Председателят на „Тръст Синя България” Васил Колев призова за пълно обединение сред левскарската общност, като подчерта, че това е една от основните цели – да се спре разрухата на „синята” общност.

 

Отделно той заяви, че в момента „Синя България” е по-богат от Левски, като с това не иска да хвърля бомба, а да подчертае трагедията на клуба от „Герена”.

 

„Първо ни обвиняваха, че сме подлоги на Батков, сега какво става – подлоги ли сме или не? Ние трябва да избираме – или да спрем разрухата на левскарската общност, или разрухата на търговското дружество. За много хора Гонзо стана инжеренчето, и сякаш забравих човека, който вкара онзи кървав гол на ЦСКА. Наско Сираков стана Раев. Децата започнат да се чудят. А той е вечния голмайстор на Левски и е разпорвал ЦСКА. Само Гунди е останал. Не знам дали след няколко години няма да кажат, че той е управлявал лошо автомобил. Чалга културата в България е способна да разбие общността. Грешката ни беше че не вършим достатъчно образователна дейност. Трябва да покажем и обясним на левскарите че това е правилния път, правилният модел”, каза той на днешната пресконференция.

 

Колев каза още, че липсва доверие, което на момент спъва кампанията „Левски е твой” и идването на крупен инвеститор в клуба.

 

„Ситуацията е много трудна. Липсва доверието сред левскарите. Един пример ще ви дам - срещнах се с важен човек наскоро, помолих го да извади 1 милион лева и да вземе акции, а той ми отвърна "Да не съм луд?". Ние също няма как да извадим 1 милион лева за акциите, както Батков пожела. Да не сме глупаци. Как ще се ангажираме да осигурим 1 милион и да ги подарим. Ако Батков го няма, левскарите ще застанат зад клуба, а оттам ще дойдат и големите инвеститори”, каза председателят на „Синя България”.

 

"Не искам Левски да играе във "В" група. Това е някаква перверзия. Трябва да си пия хапчетата, ако го искам. А и какво ще се промени? Нищо. Само ще играем две години извън "А" група". Каква е гаранцията, че ако се махне Батков, ще дойде по-добър. Вижте какво се случи с ЦСКА. Дали те вървят възходящо, или низходящо?”, добави Колев.

 

В заключение Васил Колев призова всички акционери в Левски, дори най-дребните, да направят дарение на клуба спрямо своя дял, за да се спаси лицензът. Тези, които имат по 100 акции, трябва да дадат по 2,70 лв., на 1000 акции отговарят 27 лв. и т.н. Останалата част от сумата, която възлиза на 805 000 лева (както бе обявено вчера), да се покрие от мажоритарният собственик Тодор Батков.

Пълен запис на пресконференцията:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки