Божинов: Излизаме без страх срещу Италия

Боли ме като гледам какво става в италианския футгбол, казва Божинов в интервю за Calciomercato

Божинов: Излизаме без страх срещу Италия
Бившият нападател на Ювентус и Фиорентина Валери Божинов е уверен, че България ще играе без страх срещу Италия в квалификацията за Евро 2016 в събота вечер от 21:45 на „Васил Левски” в София.

„Ще играем без страх. Уважаваме Италия, разбира се, но ще играем в София на стадион пълен с наши фенове. Уверен съм, защото сме млади и имаме глада и желанието да докажем, че можем да победим силен национален отбор като Италия. Би било чест и удоволствие за мен. Мисля, че това е съдба. Не може да се просто съвпадение, че пак съм повикан в националния отбор и мачът е срещу Италия”, казва Божинов в интервю за Calciomercato.

„Вкарвал съм голове на Буфон на тренировки в Ювентус, но и в официален мач, когато играех за Фиорентина. Би било страхотно да дадем повод за радост на цяла България, особено срещу Италия и вратар като Буфон. Верати, Дзадза и Имобиле според мен са бъдещетп нма Италия.

Лоренцо Инсиние също има страхотни качества въпреки контузията му. Ако се грижите добре за тези таланти, националният отбор ще стигне много далеч”, дава съвет Божинов на италианците.

Националът на България е загрижен за състоянието на италианския футбол като цяло.

„Виждам хаосът в Парма. Преди да подпиша с Тернана миналото лято ми се обади спорният директор на Парма Пиетро Леонарди, с когото съм в чудесни отношения. Повярвайте ми, боли ме. Аз съм българин, но вторият ми дом е Италия. Стадионите са празни, хората вече не обичат футбола. Освен Ювентус, който пълни стадиона си почти всеки уикенд, всеки друг стадион в тотална криза”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки