Пирин (Бл) се добра до точка след голов трилър в Созопол

"Орлетата" губеха с два гола 15 минути преди края, но се добраха до 3:3 край морето

Пирин (Бл) се добра до точка след голов трилър в Созопол
ОФК Пирин достигна трудно до равенство 3:3 при гостуването на Созопол. "Орлетата" губеха с два гола 15 минути преди края, но стигнаха до равенството в последните минути на двубоя с голове на Благов и Башлиев, съобщават от пресслужбата на благоевградчани.

Срещата започна отлично за благоевградчани, които успяха да поведат още в 5-та минута с първата си атака, като Башлиев изскочи по десния фланг и центрира, а Тошев отбеляза красиво попадение с глава. 

Радостта на зелените не трая дълго, като в 14-та минута отбраната не подходи сериозно при едни тъч и оставен непокрит Стефанов намери целта от около 20 метра. 

До пълен обрат на резултата доведе отново не добра намеса на защитата при статични положение, като Хаджиев засече центриране във вратата на Бахтарлиев в 42-та минута.

Малко след това пиринци отговориха с удар в гредата на Николов, а после и вратарят на Созопол направи добра изява, избивайки удар на Тошев под гредата.

Втората част започна с териториален натиск на пиринци, но до положение се стигаше трудно. Удар от фаул на Наков бе избит с вещина от Теменлиев в 60-та минута. Пет минути по-късно домакините вече водеха с 3:1, след като отново при центриране от статично положение созополци бяха по-концентрирани в наказателното поле и Делчев отбеляза.

"Орлетата" се хвърлиха в атака веднага след гола и вкараха съперника в наказателното му поле. При една добра атака от ляво Благов намери топката с фалцов удар и я мушна покрай вратаря за 3:2.

Домакините пропуснаха да решат мача пет минути преди края, като Колев пропусна останал сам срещу Бахтарлиев, който с крака изби топката. В последната минута на редовното време Башлиев реализира изравнителното попадение, след като хладнокръвно копна топката над легналия пред него вратар. Така зелените прибавиха точка в актива си, но реално отпадат на третата позиция, тъй като Локомотив ГО ще прибави три точки на 4 април, взимайки служебна победа срещу Раковски. На 9 април и Пирин ще добави три служебни точки от мача с Раковски.

Следващият шампионатен мач на "зелените" е чак на 15 април, когато пиринци играят у дома с Черноморец (Бургас).

Състав на Пирин: Бахтарлиев, Башлиев, Николов, Тунтев, Сандев, Попев, Витанов, Станоев, Благов, Тончев и Тошев. След почивката в игра влязоха още Наков, Хаджииванов и Златинов.
Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки