Испания изстрада 1:0 срещу Украйна с дебютен гол на Мората (ВИДЕО)

Икер Касияс съхрани победата за "Ла Фурия" със серия добри спасявания

Испания изстрада 1:0 срещу Украйна с дебютен гол на Мората (ВИДЕО)
Дебютният гол на Алваро Мората с националната фланелка донесе измъчена победа на Испания с 1:0 като домакин на Украйна в петия мач на двата отбора от битката в Група C на квалификациите за Евро 2016. Така настоящият шампион на Стария континент се утвърди еднолично на второто място в групата с 12 точки, но изостава на три от лидера Словакия, който лесно надви Люксембург с 3:0.

Мачът на „Рамон Санчес Писхуан” в Севиля започна с минута мълчание в памет  на жертвите от полета на „Джърмануингс” от Барселона до Дюселдоерф, който се разби във френските Алпи. Испанците нямаха загуба като домакини в официален мач в 29 поредни случая, като за последно паднаха от Гърция през 2003 година.

„Ла Фурия” окупира половината на съперника в началото и чудесна комбинация между Иско, Иниеста и Давид Силва разпиля защитата в жълто, но Кучер се намеси експертно. После Иниеста намери Мората, но нападателят на Ювентус шутира неточно.

Иско пое след авантаж, подмина съперник и стреля, рикошетът прати топката в краката на Давид Силва и този път Качериди блокира с тяло. Мората се пльосна театрално в наказателното поле и имаше късмет да се размине с жълт картон.

Украйна не бе затруднила с нищо Икер Касияс, но в 19-ата минута Ротан центрира отлично за Федетски, който отблизо направи голям пропуск и с воле извади в аут. После Федетски свали центриране на Коноплянка за Ротан и силният шут мина покрай целта.

Украинците бяха наказани в 28-ата минута. Коке пусна за Мората между двамата централни защитници, младият нападател се пребори с Качериди и падайки успя да прати над вратаря и зад голлинията за 1:0.

Преди почивката още един гол на Мората бе отменен, след като фамозен пас на Иниеста намери Хуанфран по перфектен начин, но десният бек беше в засада преди да подаде на нападателя. Серхио Рамос пък удари гредата след изстрел с глава при центриране на Давид Силва.

През втората част Касияс спаси леко задрямалите испанци от неприятно изравняване. Стражът на Реал Мадрид проследи коварно центриране към далечната греда и след като никой не игра с топката се разтегна максимално, за да избие в 52-ата минута.

Статичните положения останах ахилесовата пета за отбора на Дел Боске и Ротан центрира за Федетски, чийто удар бе отразен от Касияс. Икер пък наивно подари топката на Ротан, който почти веднага стреля, но Касияс си поправи грешката и изби.

Още веднъж Федетски се измъкна след статично положение и само късметът спаси домакините. Украйна пропусна още по-чисто положение и Ротан от няколко метра би право в Касияс след комбинация между Степаненко и Кравец.

Жорди Алба получи травма и бе заменен от Бернат, но след 75-ата минута Испания стабилизира играта си и не допусна повече положения пред Касияс.



Лидерът в групата Словакия нямаше проблеми и победи с лекота Люксембург с 3:0 у дома.

И трите гола паднаха през първата част. Немец откри резултата в 10-ата минута, Вайс удвои в 21-ата, а пет минути преди почивката Пекарик оформи класиката.

Беларус направи пълен обрат за 2:1 срещу Македония на „Филип II Македонски” в Скопие.

Александър Трайковски рано даде аванс на македонците в 9-ата минута, но Тимофей Калачев изравни точно преди почивката след пас на Хлеб.

8 минути преди края нападателят на Криля Советов Сергей Корниленко донесе успеха на Беларус.

Словакия е лидер в групата с 15 точки, Испания има 12, а Украйна остана с 9. Беларус има 4, Македония е с 3, а Люксмебург е последен с 1.

ЕП, Квалификации 2016, Група C

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Словакия 5 5 0 0 9 15
2 Испания 5 4 0 1 11 12
3 Украйна 5 3 0 2 4 9
4 Беларус 5 1 1 3 -6 4
5 Македония 5 1 0 4 -7 3
6 Люксембург 5 0 1 4 -11 1

 

Ново 20! Шави си тръгва

Треньорът на Барса преговаря с Деко 75 минути

Предстоят важни преговори в новия шампион на Италия

В Интер търсят развитие след триумфа

Страхотен Десподов спаси ПАОК от срам в Гърция

Капитанът на България с перфектна асистенция в добавеното време за 1:1

Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки