Сензациите в пресата: Банка отпуснала кредит на Томов за лиценза

Ники Михайлов пази срещу Италия, Левски се разделя с половин отбор, телефонен терор спрял бунта на "Лаута", фенове на Ботев си бият шамари

Сензациите в пресата: Банка отпуснала кредит на Томов за лиценза
Сензациите в родната спортна преса на 28 март, събота, 2015 година:

Труд: Слух на „Армията” – Томов намерил парите за лиценза

Александър Томов отново е успял да се справи с финансовия проблем в ЦСКА. Из стадион „Българска армия” върви слух, че банка е отпуснала необходимия кредит и европейският лиценз на „червените” ще бъде подсигурен.

Но не се знае какво ще се случи със заемите на Юлиян Инджов и Петър Манджуков, чийто падеж е 31 март. Тогава двама могат да придобият основния пакет акции. Говори се, че ЦСКА може да има много необичаен и неочакван нов мажоритарен акционер.

Пред телевизия България он еър Инджов обеща, че ще изпълни подканата на Томов и ще дари своите 25 процента от акциите на феновете. „ЦСКА няма да вземе лиценз - убеден е строителният предприемач. - Клубът е във фалит. Сегашното ръководство е изчерпало кредита на доверие.”

С декларация ЦСКА благодари за активността на феновете, които са внесли много дарения. Повечето изтеглят вложените в акции миналата година пари и ги дават на клуба, за да се спаси лицензът. По неофициална информация от неуспешното IPO не са взети около 700 000 лева.

Тема спорт: Половината от отбора на Левски – аут

По-малко от половината футболисти от настоящия титулярен състав на Левски ще бъдат в клуба и през следващата кампания. Причината не е толкова в спортно-тех­ническите качества на на­стоящия състав (въпреки че ще има и освободени, защото не отговарят на нивото на отбора), колкото в предстоя­щото сериозно налагане на рестрикции на харчовете. Най-голямото перо в разходите са заплатите на първия отбор. На "Герена" планират през ля­тото ново орязване на възна­гражденията. То ще бъде поне 50 процента. Миналото лято заплатите на първия отбор бяха свити от около 400-450 хиляди на ме­сец, до 250 бона. Сега ще има ново стягане на коланите. То­ва означава, че Левски ще трябва да се откаже от поч­ти всичките си чужденци, ако те не се навият да намалят заплатите си.

На "Герена" прибягнаха до този ход, тъй като финансо­вото положение е отчайва­що. В момента клубът се нуждае от 805 хиляди лева, за да се разплати по дълговете, ко­ито касаят получаването на лиценз за евротурнирите. Малко по-малка е сумата, за да са изрядни документите на клуба за А група. А крайният срок борчовете да бъдат пла­тени е 31 март. В момента клубът е в позиция партер що се отнася до парите (не много по-различно е и спортното му ниво).

На "Герена" се похвали­ха, че за първото тримесе­чие са преизпълнили заложе­ните приходи с 470 хиляди лева, но въпреки това клубът трупа дългове - пасивът за този период е 1,8 млн. лева -играчите и персоналът не са получавали пари от начало­то на тази година.

Разбира се, има малък шанс нещата да се подобрят. Това ще стане, ако се намери се­риозен генерален спонсор, както и при добро развитие на кампанията "Левски е твой". В нея всеки, дарил па­ри на клуба, получава акции (най-малкият пакет е от 100 дяла, а номиналът на 1 акция е 1 лев).

24 часа: Николай Михайлов титуляр на вратата срещу Италия

Николай Михайлов най-вероятно ще е титу­ляр на вратата в първия официален мач на новия национален селекционер Ивайло Петев, научи „24 часа". Довечера България приема на стадион „Ва­сил Левски" в столицата фаворита за първото мя­сто в нашата квалифика­ционна група за европей­ското първенство във Франция догодина - Ита­лия.

След равенството 1:1 с Малта в София през ноември предишният на­ционален селекционер Любослав Пенев бе осво­боден, а Петев зае място­то му. В мачовете до момента Михайлов пази само при загубата с 1:2 от Норвегия. В другите 3 срещи на вратата бе стражът на шампиона „Лудогорец" Владислав Стоянов.

Срещу „скуадра адзура" титуляр се очаква да бъде и завърналият се в националния отбор след пауза от 2 г. и половина Иван Бандаловски. Фут­болистът на „Партизан" ще играе отдясно в отбра­ната.
 

Стандарт: Телефонен терор спря бунта в Локо (Пд)

Ултраси на Локо (Пд) са атакували по те­лефона играчите на ти­ма, които бойкотираха 2 дни тренировките, научи "Стандарт". Явно под­плашени от заплахите, вчера "смърфовете" под­новиха занимания, но ви­димо бяха намръщени.

Шефовете на "черно-белите" са съобщили пред отбора, че в близките дни няма да има пари за заплати. Нещо повече -босовете дали възмож­ност всеки сам да реша­ва дали да се съблича по екип. До понеделник ня­ма да има наказания за тези, които откажат да тренират. Вчера обаче нямаше такива, които да изберат този вариант.

Доста от момчетата в клуба, които не са от Пловдив пък, са пред из­гонване от квартирите си. Ръководството на Локо от Нова година насам не плаща за жили­щата и собствениците им са предупредили нае­мателите да си събират багажа. Легендата на "смърфовете" Христо Бонев и административ­ният шеф Наско Узунов са впрегнали всичките си връзки, за да намерят изход от финансовия ко­лапс.

Стандарт: Фенове на Ботев си бият шамари

"Бултраси" стигнаха до бой за абонаментни карти. Пластиките за централната трибуна в Коматево от 45 лева вчера свършиха, а за последната се стигна до размяна на шамари.

Междувременно тарторът на агитката на "Ботев" Божидар Васи­лев призова агитката за пълна мобилизация. Към днешна дата Божо се явява и шеф на ти­ма, защото е сред членовете на УС на сдружението, което държи 61 процента от акции­те.

"Не искам да чувам приказки и изказвания за изпадане, отнемане на лиценз и други апо­калиптични сценарии! Мобилизация по всич­ки фронтове и яка ра­бота от всеки! Един път го направихме и спасихме "Ботев", да дока­жем, че не е било слу­чайно", зове Божо във фейсбук. 

Стандарт: Жената на Попето пак удря с чалга

Жената до Ивелин Попов - Елена Паришева, е решила да се завърне с гръм и тря­сък в чалгата, стана ясно покрай завръща­нето на двойката в Со­фия за мача с Италия. Надарената певачка бе загърбила фолка от няколко години. Вместо това хубавата Елена се бе отдала на Попето и домакински задължения. Явно обаче тази роля й е писнала и тя обяви, че планира повторен де­бют на сцената.

Вече е ясно, че тя ще запише дуетно парче с Мария. Видеоклипът към пе­сента съвсем скоро ще се появи и в ефира.

"Всеки ден и всяка нощ си мисля какво да бъ­де новото ми предло­жение към вас, за да отговоря на вашите вълнения и емоции. Песента е на Кости Понита", вдигна заве­сата Паришева. След като синът им с Иве­лин Попов - Ивелин-младши, поотрасна, чалга дивата е жадна за слава и нови хитове
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки