Уважение не се иска, г-н Божинов, то се заслужава

Не медиите са ви виновни, че личният ви живот засенчи професионалния

Уважение не се иска, г-н Божинов, то се заслужава

„Обръщам се към всички медии. Искаме да има уважение към целия национален отбор. Аз мога да ви гледам всички в очите. Всички. Това не е заплаха, а искам да има респект. Не може цяла седмица да се говори за лични животи. Имайте уважение към нас, футболистите, ценете ни. Националният отбор е кауза - и за нас, и за вас. Ако ние сме добре, и вие сте добре. Прекалява се с писаниците и говоренето на глупости. Не държа висок тон, просто искам уважение...”

Ако някой е пропуснал, това бе гневната тирада на Валери Божинов по адрес на българските журналисти... може би към определена част от тях, това знае само той. Уважение не се иска, г-н Божинов, то се заслужава. Искате да имаме уважение към вас и националния отбор, а вие имате ли такова? Искате да ви ценим...Ще ви оценим. Имате 6 гола в 42 мача за България. Да размахвате пръст не е признак на уважение.

„Писаниците и говоренето на глупости“ са неща, с които би трябвало да сте свикнали, в крайна сметка всяка професия има своите рискове. Понасят го Бекам, Роналдо и Буфон. Всеки сам избира пътя си, прави грешки и се учи от тях. Не медиите са виновни за вашите грешки, нито за факта, че личният ви живот засенчи професионалния. Това обаче не би трябвало да ви интересува, все пак са просто „глупости“. Нали така?

Националният отбор е кауза за вас. Е, той със сигурност не бе ничия кауза в мача с Малта. Сигурно и за него медиите ви бяха виновни... феновете нямат нужда от празни и високопарни думи. И не, не сме забравили, че вие не бяхте в състава. Предполагаме обаче, че след като националният отбор е „кауза“, то е такава, без значение дали сте в или извън него.

Истината обаче е, че от много време насам националният отбор не е ничия кауза. Оправданията като „не трябва да се заблуждаваме“, отдавна станаха ежедневие. Простете ни, че имахме надежди за победа срещу отбор, съставен от бармани, сервитьори и механици. И да, има вероятност да вкарате гол-два-три на Италия, може би тогава въртенето на пръст и търсенето на уважение не би изглеждало така отчаяно.

Ако мислите, че вашият личен живот е тема номер едно за нас, не е така. Истината е, че просто професионалният ви живот не е достатъчно добър, за да предизвика какъвто и да е интерес, а за това медиите нямат вина. Обичате да се сравнявате с големите... Може да попитате г-н Буфон дали е размахвал пръст на журналистите, които извадиха наяве личния му живот в навечерието на световно първенство.

Трябва да бъдете сигурни, че повече от всичко чакаме и искаме да напишем „България се класира на европейско първенство“ или „България отива на световни финали“. Дали това ще се случи обаче не зависи от нас, а от вас. Искате уважение? Окей, заслужете си го.

Димана Божилова, в-к „Меридиан мач”

Женският ни национален отбор домакинства на "Александър Шаламанов"

Приемаме Армения на 9 април

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Димитров: Този отбор има големи възможности

Победата е плод на много работа, обяви селекционерът на младежите

Героят в Полша: Не сме далеч

Марин Петков си пожела участие на Евро 2025

Илия Груев е с контузия в глезена, утре минава прегледи

Халфът на Лийдс е с травма след мача с Азербайджан

Светослав Вуцов: Трябва да сме по-уверени в качествата си

Вратарят смята, че с натрупването на умората е спаднала и концентрацията у целия отбор

Алекс Петков: Изпуснахме победата, защото не издържахме

„Не знам дали умората е причина и дали тя е изиграла чак толкова голяма роля“

Антов: Всеки от нас даде всичко от себе си

„Не успяхме да удържим успеха в края“

Филип Кръстев: Равенството е закономерно

„Всеки един от нас трябва да се развива и да става по-добър в клубния си тим“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки