„Адзурите” зоват за подкрепа след ремито в София

"Надявам се да бъдем приети с ентусиазъм и се надявам всички да мислят за доброто на италианския футбол”, заяви Киелини

„Адзурите” зоват за подкрепа след ремито в София

Италианските национали призоваха привържениците да приемат отбора с ентусиазъм и аплодисменти на стадион "Ювентус", където следващата седмица световните шампиони от 2006 година играят приятелски мач с Англия. Както е известно, привържениците в Торино приеха с много критики контузията на Клаудио Маркизио по време на лагера на националите. Всичко това доведе дори до заплахи за националния селекционер и бивш треньор на Ювентус - Антонио Конте.

"Скандалът с Маркизио беше пълна измислица, защото тренировките на Конте са абсолютно нормални. Клаудио можеше да получи тази контузия по всяко време, независимо дали е по време на тренировка, или пък на мач. Не очаквам феновете на Ювентус да приемат Конте негативно по време на мача срещу Англия. По-скоро очаквам спокойна атмосфера. Феновете трябва да си спомнят за миналото и да приветстват селекционера по най-добрия начин", каза Бардзали. Съотборникът на Бардзали и колега в защитата Джорджо Киелини също говори по въпроса пред телевизия РАИ след мача с България.

Той очаква националният тим да бъде приет добре в Торино, защото отборът се нуждае от подкрепа не само в квалификациите, а и в приятелските мачове. Освен това, той отрече слуховете, че Едер, който вкара за 2:2 срещу България, е избрал италианския национален тим едва след като е бил пренебрегнат от Бразилия.

"Надявам се да бъдем приети с ентусиазъм и се надявам всички да мислят за доброто на италианския футбол. На клубно ниво започваме да се завръщаме сред най-силните, а сега е моментът да бъде подкрепен и националният отбор. Споровете за чуждестранните футболисти са безмислени. Тази фланелка не е втори шанс за никого", заяви Киелини.

Италианците изравниха в края на мача срещу България и останаха зад Хърватия във временното класиране на група "Н". Отборът на Антонио Конте е с актив от 11 точки, докато хърватите водят с два пункта на първото място след разгромното 5:1 срещу Норвегия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки