Франция потуши датския динамит в контрола (ВИДЕО)

„Петлите” победиха с 2:0, Александре Лаказет с дебютен гол

Франция потуши датския динамит в контрола (ВИДЕО)

Франция победи Дания в контрола, която се игра на пълния стадион в Сент Етиен. „Петлите” се наложиха с 2:0 с голове на Александре Лаказет и Оливие Жиру. Това бе първи гол за нападателят на Лион с националния екип.

 

Това бе седма загуба за Дания в контролна среща като гост. За последно „датският динамит” се поздрави с успех срещу Канада, като двубоят с проведе в САЩ през януари 2013 г.

 

Франция, от своя страна, има само една загуба в последните си 20 контроли срещу европейски съперник. През февруари 2013 г. отборът отстъпва на Германия с 1:2.

 

Тези два отбора имат и доста любопитно свързано минало. През далечната 1908 година в Лондон Дания побеждава Франция с впечатляващото 17:1, като тогава Софус Нийлсен вкарва 10 гола и този рекорд все не е подобрен в Дания.

 

Сто и седем години по-късно обаче Франция също не остави шанс на своя съперник, въпреки че побеждава само с 2:0. Футболистите от селекцията на Дидие Дешан бяха отправили 15 удара към вратата срещу 10.

 

Първият гол падна в 14-ата минута. Тогава Лаказет и Антоан Гризман разиграха помежду си, футболистът на Атлетико (Мадрид) отправи силен удар към вратаря Каспер Шмайхел, който отрази, но топката се озова в Лаказет, който при добавката не сбърка.

 

Вторият гол за Франция отбеляза Жиру в 38-ата минута, който бе изведен по великолепен начин от играча на Монако Кондогбия. Той премина покрай четирима защитници и пусна прецизен пас към нападателя на Арсенал, който преодоля Шмайхел майсторски и прати топката в далечния му ъгъл.

 

В самия край на полувремето Никлас Бендтнер направи много сериозен пропуск, след като не успя с глава да намери очертанията на вратата от близко разстояние. В 66-ата минута отново той имаше възможност да се разпише, но ударът му по земя срещна гредата.

 

В 85-ата минута Косчилни можеше да вкара първия си гол с екипа на Франция, но играчът на Арсенал не успя да се възползва по най-добрия начин след разбъркване в наказателното поле след изпълнение на ъглов удар и неговият изстрел премина покрай гредата. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки