Сензациите в пресата: ЦСКА с нов собственик още днес?

Известен български бизнесмен щял да вземе ЦСКА, гаф с градския транспорт отказа 3 000 души от националния отбор, Хамза купува нощен клуб в Букурещ

Сензациите в пресата: ЦСКА с нов собственик още днес?
Сензациите в родната спортна преса на 30 март, понеделник, 2015 година:

24 часа: Томов оптимист – ЦСКА с нов собственик

Александър Томов е изразил надеж­дата, че още от днес ЦСКА може да има нов мажоритарен соб­ственик. Преговорите с известен български биз­несмен били на финала, като той е дал принцип­но съгласие да се заеме със спасението на клуба.

Новият бос ще върне половин милион на Пе­тър Манджуков и Юлиян Инджов. Срещу тази су­ма са ипотекирани ак­циите на „Лира Инвестмънт" по време на кри­зата около плащането на Александру Пакурар. Веднага след това Томов прехвърля мажоритар­ния дял.

24 са делата срещу клу­ба, от които могат да се появят нови дългове. Само по две обаче има голям материален инте­рес - тези на Тенгариня и Нилсон Антонио, като заседанието е на 13 май, и другото е на Юнес Бенжелюн. В момента оба­че имало преговори за извънсъдебно споразумение с Бенжелюн, кой­то претендира за милион лева.

До вчера от дарения са събрани около 140 000 лева. Част от тях са били използвани за прехвър­лянето на имоти към клуба, с които вече са га­рантирани всички взе- мания към НАП, които са на стойност от 9,6 ми­лиона лева.

Стандарт: Гаф отказа 3 000 от националния отбор
България зарадва изстрадалия роден фен с 2:2 срещу Италия в евроквалификация, но след мача поне 3000 души отписаха националния. Причината бе гаф с градския транспорт. След срещата стана ясно, че такъв няма. Явно никой не бе поискал от Столична община автобусите, тролейбусите и метрото да направят извънредни курсове, за да могат феновете да се приберат. По принцип това е редовна процедура при такъв късен мач. На спирките на "Орлов мост" и "Гурко" стотици фенове чакаха напразно нещо, с което да се доберат до домовете си, видя репортер на "Стандарт".

Стигна се дотам, че хората забравиха емоциите от двубоя с "адзурите" и се заканиха повече да не идват на мач на националите. Няколко патрулки бяха нападнати с въпроси защо липсва транспорт. "Май този път Боби Михайлов и сие ни оставиха на произвола на съдбата. Гадно и срамно е - все пак играем с Италия в 21,45 часа и в БФС знаеха, че доста публика ще дойде", ядосваха се запалянковците. В крайна сметка се наложи те да се бъркат допълнително в джоба и да си хващат таксита. Някои дори завъртяха нови познанства, след като се кооперираха при един бакшиш. Имаше и ентусиасти, които биха път пеша. Боби Михайлов похвали феновете, явно не знаещ за техните неволи и псувни.

"Публиката беше невероятна. Никакви проблеми, дори в това лошо време и късния час. Момчетата си вярваха. В началото бяха изплашени. Точката дава самочувствие на тях и треньора. Хареса ми начинът на игра, все пак срещу нас бе Италия. Не съм мистър Сенко, за да кажа кога ще бъде построена базата. И УЕФА помага. Националният стадион си е държавен. Ние плащаме наем, за да играем тук", коментира шефът на БФС.

Меридиан мач: Хамза купува нощен клуб в Букурещ

Кариерата на Юнес Хамза не върви добре в Лудогорец, което яв­но кара тунизийският национал да тър­си друг вариант за бъдещето си. Според румънското издание fanatic.ro Хамза води напреднали преговори за закупуването на но­щен клуб в Букурещ.

Той напусна Румъния преди близо година и половина, но според медиите в северната ни съседка в началото на всеки месец търси утеха за застоя в кари­ерата си в България в екстравагантните заве­дения на Букурещ. Хамза дотолкова е влюбен в нощния живот в Румъния, че се е решил на смела стъп­ка. Таранът води нап­реднали преговори за закупуването на нощ­ния клуб „Беладжо" в румънската столица. Преди години дискотеката е била аб­солютен хит в Буку­рещ, но напоследък за­лязва и е обявена за продан. Цената й е 150 000 евро, но Хамза, който в понеделник е бил в Букурещ, е ус­пял да я свали на 100 000 евро. Освен това тунизиецът е готов да вложи още 100 000 евро в основния ѝ ре­монт, като планира да си върне инвес­тициите още след година и да излезе на печалба.

Той вече участвал и в интер­вютата за наемане на нов персонал за заведението. Това е ясен знак, че Хамза, който трудно намира място дори в разшире­ната група на Лудого­рец, ще напусне Разград в края на сезона и ще се върне в Румъния.

Румънците изчисляват, че нощният клуб „Беладжо" няма да бръкне дълбоко в джоба на Хамза, тъй като според тях той получава заплата от 30 000 евро на месец в Лудогорец.

Меридиан мач: Колев иронизира Батков, кръсти се „Надваско”

Председателят на тръст „Синя България" Васил Колев побърза да отговори на Тодор Батков. След като адвокатът изригна и прати журналистите да питат „васковци, надвасковци и подвасковци" за ли­ценза на клуба, членът на УС в оставка не про­пусна да се изгаври чрез профила си във фейсбук.

Този път Ко­лев не е публикувал дълга тирада, но пък е сменил директно името, с което се представя пред приятелите си в социалната мрежа. Той вече се е кръстил „Над­васко", очевидно ирони­зирайки думите на Тодор Батков.

Адвокатът вече обяс­ни, че няма намерение да приема оставките на членовете на УС, но представителите на ор­ганизираните фенове в управата са категорич­ни в намерението си да напуснат клуба. Днес пък ще има заседание на УС на тръст „Синя България", след който може да има още ясно­та как ще действат фо­новете оттук-нататък.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки