А група губи 1 млн. от „сини” и „червени” качулки

Берое ще се лиши от най-голяма сума при евентуално отсъствие на двата гранда

А група губи 1 млн. от „сини” и „червени” качулки
Настанаха лоши времена за Боби Михайлов, при това в момент, в който той жъне личен успех след успех. Пре­зидентът на БФС запа­зи мястото си в управ­лението на европейски футбол и, като че ли най-после напипа фор­мулата за национален отбор и селекционер, който хем да кара тима да играе добре, хем да не е конфликтна фигу­ра. И вместо да се нас­лаждава на успехите си, той трябва да мис­ли как да спасява род­ния футбол заради отк­ровеното нехайство в Левски и ЦСКА пос­ледните години.

Боби каза, че без двата гранда в „А" група ще бъде трагедия и е по­вече от прав. Освен, че няма кой да се интере­сува от първенство без двата най-големи отбо­ра, в чисто финансов аспект загубите биха били катастрофални. Има поражения, които не можем дори да пресметнем с точност. Става въпрос за ТВ правата, като цената на продукта ще падне няколко пъти и ще ощети всички. Да не говорим, че битката във „В" група би стана­ла много по-атрактив­на. Представете си оттам-нататък надолу по веригата колко още за­губи ще има за всички, свързани с футбола. Сега обаче ще обърнем внимание само и единствено на едно от най-важните пера новете и приходите от билети. По-малките клубове не спират да плачат от качулките в „синьо" и „червено", но разчитат именно на тях, за да напълнят клубната каса. Когато Левски или ЦСКА гос­тува на който и да е съперник, цените ска­чат, а в съответния град настъпва праз­ник, не по-малък от Нова година. Ако ус­редним парите, които „сини" и „червени" ва­дят за билети при гос­тувания, ще получим приблизително около 10 лв. Поглеждайки на­долу колко би загубил всеки един клуб, суми­те са потресаващи. Всеки тим ще трябва да се лиши от пари, колкото би получил само от ТВ права, напри­мер. Съдейки по посещаемостта, Берое би загубил най-голяма су­ма, която е приблизително равна на 167 000 лв. От друга страна, феновете на заралии посещават всички дву­бои масово и зрители­те на мачовете с Левс­ки и ЦСКА са едва 1/5 от общата публика за сезона дотук. При клу­бове като Локо (Сф) и Славия обаче дербита­та с грандовете са всичко. „Белите" и „червено-черните" формират между 50 и 80% от посещаемостта си само с двата от­бора. Както казва на­родът - „ден година храни". Въпросът е, че без Левски и ЦСКА храна няма да има.

Общата сума, която клубовете в „А" група биха загубили, е мал­ко под 1 млн. - 958 000 лв. С всички други загуби обаче сумата ще нарасне поне двойно, ако не и повече.

С две думи - знаем добре, че правилата са еднакви за всички и трябва да се спазват, но е хубаво господата в БФС да разберат, че без Левски и ЦСКА футболът ни се засил­ва здраво към аматьорщината. Ама съв­сем буквално.

"Меридиан мач"
Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Радост в ЦСКА: Каранга на линия за Левски

Нападателят най-вероятно ще е титуляр в дербито

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки